Αφίχθη στο νησί της Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)

Χθες, 8 Σεπτεμβρίου 2022, εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου, η Μαδαγασκάρη υποδέχθηκε για τρίτη φορά τον Πνευματικό της Πατέρα, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β’.

Ο Πατριάρχης αφίχθη στο διεθνές Αεροδρόμιο του Ανταναναρίβο, στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης νωρίς το μεσημέρι.

Στο αεροδρόμιο τον κ. Θεόδωρο υποδέχθηκαν ο επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος και της Κύπρου στην Μαδαγασκάρη κ. Παναγιώτης Ταλούμης, ο Πρέσβυς της Αιγύπτου στην Μαδαγασκάρη κ. Usama Khalil, καθώς και διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών εκπροσωπώντας τον Προέδρο της Δημοκρατίας της Μαδαγασκάρης κ. Andry Rajoelina.

Ο τοπικός Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Ανταναναρίβο και Βορείου Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος, μαζί με τον Επίσκοπο Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομο, ο κλήρος και ο πιστός λαός του Θεού επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο.

Με αυτοκινητοπομπή έφθασαν στον Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ανταναναρίβο, όπου εψάλη η Δοξολογία με τη συμμετοχή όλων των κληρικών καθώς και αντιπροσωπειών από όλες τις Ενορίες της Πρωτεύουσας.

Ο κ. Θεόδωρος στο τέλος της Ακολουθίας εξέφρασε τη χαρά του, καθώς μετά από επτά χρόνια ο Θεός τον αξίωσε να επισκεφθεί ξανά το ευλογημένο νησί της Μαδαγασκάρης.

Κάλεσε τους πιστούς, τον κλήρο και τον λαό να μείνουν πιστοί στη εκκλησία από την οποία έλαβαν το Άγιο Βάπτισμα και οι κληρικοί τη χειροτονία τους, το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Μίλησε στους πιστούς σχετικά με τη μεγάλη εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου και παίρνοντας αφορμή από το πρόσωπο της Παναγίας, μίλησε για την κάθε απλή μητέρα της Μαδαγασκάρης η οποία με κόπο πολύ μεγαλώνει τα παιδιά της μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

“Σε αυτές τις απλές μητέρες αξίζει τιμή και σεβασμός”, τόνισε ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος.

Ο Μητροπολίτης Ανταναναρίβο και Βορείου Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος, εκφράζοντας τα συναισθήματα ολόκληρου του πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο για την επίσκεψη Του, έκανε σύντομη αναδρομή στο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, και τέλος ζήτησε την ευλογία του Πατριάρχη για τη συνέχιση του έργου της εκκλησίας προς δόξαν Θεού και πνευματική ωφέλεια των πιστών.

Τέλος, μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού ο Πατριάρχης αναχώρησε από τον Ιερό Ναό, ώστε αύριο να συνεχίσει την ιεραποστολική περιοδεία του στην ιερά Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.