Έφτασε στη Μόσχα ο Πατριάρχης Σερβίας για την εξόδιο ακολουθία του Επισκόπου Μοραβίας

Ο Σέρβος Πατριάρχης Πορφύριος μετέβη στη Μόσχα στις 15 Μαρτίου 2024, για να συμμετάσχει στην εξόδιο ακολουθία και ταφή του Επισκόπου Μοραβίας Αντωνίου, εκπροσώπου του Πατριαρχείου Σερβίας στο Πατριαρχείο Μόσχας, ο οποίος απεβίωσε στις 11 Μαρτίου 2024.

Κατά την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Βνούκοβο, ο Πατριάρχης Πορφύριος έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο, Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, τον πρωθιερέα Νικολάι Βαλασόφ, Σύμβουλο του Πατριάρχη Μόσχας, και τον πρωθιερέα Ίγκορ Γιακιμτσούκ, Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΤΕΕΣ. Ο Επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος και άλλοι ιερείς της Σερβικής Εκκλησίας συνόδευσαν τον Πατριάρχη Πορφύριο.

Αυτή η επίσκεψη σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Πορφυρίου σε Προκαθήμενο Ορθόδοξης Εκκλησίας από την εκλογή του ως επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η εξόδιος ακολουθία του Επισκόπου Αντωνίου θα τελεστεί το Σάββατο, 16 Μαρτίου, στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου και του Πατριάρχη Σερβίας Πορφυρίου, στις 10:00.

Πηγή και φωτογραφίες: mospat.ru / Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μενύκτας