Αδελαΐδα: Τελετή Αγιασμού των Υδάτων και διήμερο Ελληνικό Φεστιβάλ στο Glenelg

Στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Αδελαΐδος θα πραγματοποιηθεί κατά το διήμερο 6 και 7 Ιανουαρίου 2024 ο 44ος εορτασμός των Θεοφανείων, με επίκεντρό του την τελετή Αγιασμού των Υδάτων και καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 7 Ιανουαρίου, από τις 12:30μ.μ., στην προβλήτα του Glenelg.

Της τελετής θα προεξάρχει ο Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Αδελαΐδος, ενώ περισσότεροι από 50 πιστοί αναμένεται να βουτήξουν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Σύμφωνα με τη Διακοινοτική Επιτροπή Νοτίου Αυστραλίας, που οργανώνει τον εορτασμό, την τελετή θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός της Πολιτείας, κ. Peter Malinauskas, καθώς και άλλοι τοπικοί, πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι.

Μετά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων, θα ακολουθήσει, όπως πάντα, το παραδοσιακό Ελληνικό Πανηγύρι – Φεστιβάλ του Glenelg, το οποίο και φέτος θα πραγματοποιηθεί σε δύο ημέρες, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, στην καταπράσινη τοποθεσία μπροστά από το Stamford Grand Hotel.

Το ετήσιο φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μουσικοχορευτικές παραστάσεις, ενώ περισσότεροι από 120 εθελοντές από τις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στη Νότια Αυστραλία θα έχουν ετοιμάσει παραδοσιακά ελληνικά φαγητά.