Αδελαΐδα: Παράκληση του Δεκαπενταύγουστου με συμμετοχή ιερέων και λαού από όλες τις ενορίες

Την περασμένη χρονιά, πέραν των καθημερινών Παρακλήσεων του Δεκαπενταυγούστου, οι οποίες τελούνται πάντοτε σ’ όλες τις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Αδελαΐδος τελέσθηκε, με πρωτοβουλία του Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού, – για πρώτη φορά από κοινού – Παράκληση του Δεκαπενταυγούστου, στην οποία συμμετείχαν συμπροσευχόμενοι ιερείς και λαός απ’ όλες τις ενορίες της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας. Υπήρξε μια ευλογημένη συγκέντρωση στο πνεύμα της εν Χριστώ ενότητος όλων των ενοριών της πόλης.

Εφέτος, την Κυριακή, 8 Αυγούστου 2021, η από κοινού αυτή Παράκληση επανήλθε στο λατρευτικό καλεντάρι της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος, τελεσθείσα και πάλι στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Glenelg, στην οποία έψαλε – ελληνικά και αγγλικά – η χορωδία του συνδέσμου ιεροψαλτών της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός”.

Ο Θεοφιλέστατος μίλησε περί της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της σημασίας της για την δική μας ζωή. Η αφοσίωση, η αγάπη και η υπακοή της Παναγίας στον Υιό της και Θεό καρποφόρησαν ώστε ο θάνατός της να αποτελέσει γεγονός χαροποιό της ενώσεώς της με τον Χριστό και της αιωνίου ζωής της μαζί Του. Η δε πραότητά της, σημείωσε ο Θεοφιλέστατος, αποτελεί για μας υπόδειγμα στην προετοιμασία μας για τον αναπόφευκτο θάνατό μας.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου προς όλους τους πιστούς της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, προσεφέρθησαν νηστίσιμα γλυκίσματα και αναψυκτικά από τις κυρίες της Κεντρικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος, οι οποίες, ακούραστες πάντοτε, αγωνίζονται τον αγώνα τον καλό της τοπικής μας Εκκλησίας.