Αδελαΐδα: Εορταστική εκδήλωση στην Ενορία Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Athelstone

Η Κυριακή, 27 Αυγούστου, μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Φανουρίου, υπήρξε μια ημερομηνία-σταθμός στην 27ετή ιστορία της Ενορίας των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, που βρίσκεται στην περιοχή Athelstone, στα εξωτερικά ανατολικά προάστια της Αδελαΐδος.

Την ημέρα αυτή η Ενορία αφιέρωσε στους ετεροδόξους και ετεροθρήσκους συμπολίτες, τους οποίους κάλεσε σε επαφή και γνωριμία με την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου με τις κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος και τους πολλούς εθελοντές ενορίτες, και με την καθοδήγηση του ιερατικώς προϊσταμένου π. Ευθυμίου Ευθυμίου, φιλοξένησαν με μεγάλη επιτυχία, από τις 10 η ώρα το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, τους πολλούς επισκέπτες, ελληνικής και μη καταγωγής, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον νεοανεγερθέντα τα τελευταία χρόνια επιβλητικό ιερό ναό και ξεναγήθηκαν από τον ιερέα και τους συνεργάτες του στην φυσική και πνευματική ομορφιά της εκκλησιαστικής μας παραδόσεως.

Στο προαύλιο του ναού, στις τέντες που είχαν στηθεί αποβραδίς, το πλήθος των επισκεπτών είχε την ευκαιρία να αγοράσει και να απολαύσει νόστιμες πίτες, σουβλάκια, λουκάνικα, παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, αναψυκτικά, καφέδες, κ.ά.. Είχαν, επίσης, την ευκαιρία να αγοράσουν βιβλία ορθόδοξης πνευματικότητας και να φιλοξενηθούν σ’ ένα φιλικό περιβάλλον εν Χριστώ συντροφικότητας, ερχόμενοι σε γνωριμία κατ’ αυτόν τον τρόπο με την εκκλησιαστική ενοριακή ζωή, δηλ. την εν Χριστώ ζωή, που χαρίζει αληθινή χαρά με την κοινωνία των προσώπων εν Χριστώ.

Όπως είναι φυσικό, η ημέρα άρχισε με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, πρωθιερουργούντος του Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Αδελαΐδος, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τούς φιλοτίμως εργασθέντες για την πετυχημένη διοργάνωση της εκδηλώσεως και μετέφερε σ’ αυτούς τις εγκάρδιες ευχαριστίες, τις ευλογίες και την αγάπη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Στη Θεία Λειτουργία και την εν συνεχεία εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, η τοπική δήμαρχος Campbelltown κ. Jill Whittaker, με άλλους δημοτικούς συμβούλους, ο τοπικός ομοσπονδιακός βουλευτής κ. James Stevens, και οι τοπικοί πολιτειακοί βουλευτές κ. Vincent Tarzia και κ. John Gardner.

Η Ενορία των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Athelstone έχει την ευγενή φιλοδοξία να καθιερώσει την ετήσια διοργάνωση της όμορφης αυτής εκδηλώσεως πανηγυρίζοντας την εορτή του Αγίου Φανουρίου, με την βοήθεια του Θεού και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου.