Αδ. Γεωργιάδης προς Ιερείς: Πρέπει να βάλουμε όλοι λίγο πλάτη

“Ήταν πολύ επώδυνο για την κυβέρνηση να πάρει αυτές τις αποφάσεις, όμως θέλω να μιλήσω με σεβασμός στους ιερείς μας και να τους πω τώρα πρέπει να βάλουμε όλοι λίγο πλάτη μην φτάσουμε σε μεγάλες τραγωδίες” ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Αταίριαστοι”, τονίζοντας επίσης ότι δεν υφίσταται καμία διάθεση για διωγμό της εκκλησίας ούτε από τον ίδιο αλλά ούτε και από την κυβέρνηση.

“Εγώ ως Ορθόδοξος Χριστιανός και δεν έχω πρόβλημα να το πω δημόσια γιατί εμένα μου αρέσει η ομολογία πίστεως στην Ορθοδοξία, τρέφω μεγάλο σεβασμό στην εκκλησία. Όπως και στην πρώτη καραντίνα, που τα πράγματα ήταν πιο εύκολα απ’ ότι τώρα, η εκκλησία κράτησε μια πολύ υπεύθυνη στάση τελικά. Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι αυτό θα κάνει και τώρα ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις των Μητροπολιτών όσον αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης ο Υπουργός ανάπτυξης επεσήμανε: “Δεν υφίσταται καμία διάθεση για διωγμό της εκκλησίας και σίγουρα όχι από εμένα και την κυβέρνηση. Όμως η ίδια εκκλησία έχει δεχτεί στο σώμα της, είτε με την ασθένεια του Αρχιεπισκόπου, είτε με την εκδημία και βαριά ασθένεια κάποιων Μητροπολιτών, πίκρα πείρα της συμφοράς που έχει αυτός ο ιός. Ο ιός μεταδίδεται από την κοινωνική κινητικότητα, την μετακίνηση των ανθρώπων, την συναναστροφή, την παρουσία τους σε κάκιστους χώρους. Άρα πιστεύω ότι σε πνεύμα Χριστιανικής αγάπης και κατανόησης η εκκλησία μας θα δείξει ένα υπεύθυνο πρόσωπο. Καταλαβαίνω τον πόνο τους”.

Σημείωσε επίσης ότι: “Να ξεκαθαρίσω ότι δεν υποτιμώ αυτά που λένε, το βασικό επιχείρημα, ότι χρειάζεται τροφή το πνεύμα και όχι μόνο το σώμα. Εμένα με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Έχουν δίκιο ότι χρειάζεται τροφή και το πνεύμα. Είναι πολύ επώδυνο για τους πιστούς, για τους ιερείς να μην μπορούν να επιτελέσουν όπως θέλουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα αυτές τις μέρες”.

Κλείνοντας ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ήταν πολύ επώδυνο για την κυβέρνηση να πάρει αυτές τις αποφάσεις, “όμως θέλω να μιλήσω με σεβασμός στους ιερείς μας και να τους πω τώρα πρέπει να βάλουμε όλοι λίγο πλάτη μην φτάσουμε σε μεγάλες τραγωδίες”.

Δείτε το βίντεο στο 12:12