Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προς Αλέξανδρο Γρατσιά: Μην αφήσεις τα σημάδια της Διακονίας να σε εγκαταλείψουν

© GOA/DIMITRIOS PANAGOS

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος εκφώνησε ομιλία στη Χειροτονία του Αλέξανδρου Γρατσιά (Alexander Gratsias) σε Διάκονο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Το ταξίδι που έχεις διανύσει για να έρθεις σε αυτή την ευοίωνη στιγμή της εν Χριστώ ζωής σου ήταν “Οδύσσεια”».

«Για σένα, αγαπημένε υποδιάκονε Αλέξανδρε, το ταξίδι σου ξεκίνησε πριν γεννηθείς. Ο αείμνηστος και μακαριστός πατέρας σου ήταν ένας από τους εξέχοντες κληρικούς της Αρχιεπισκοπής μας κι έχαιρε του θαυμασμού και του σεβασμού όλων», πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε επίσης ότι η διακονία του θα ήταν σύντομη, μόνο δύο εβδομάδων, αλλά θα ήταν μια οντολογική αλλαγή στην πνευματική του ζωή. «Κάνεις το πρώτο από τα τρία βήματα της Ιεροσύνης» είπε.

Επισήμανε ότι η σοφία έρχεται μαζί με σύνεση, διακριτικότητα και, κυρίως, αναζήτηση της Σοφίας του Θεού, ο οποίος είναι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τον προέτρεψε να εισέλθει στις “τάξεις της Ιεροσύνης”, φορώντας τα άμφια του Διακόνου με ευγνωμοσύνη και ευφροσύνη. «Ποτέ μην αφήσεις τα σημάδια της Διακονίας να σε εγκαταλείψουν» κατέληξε.