Ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον επί 20 έτη πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου

Τις εγκάρδιες ευχές του για τη συμπλήρωση 20 ετών στο πηδάλιο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, στέλνει ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’, στον Χρήστο Καβαλή.

Σε επιστολή με ημερομηνία 15 Απριλίου 2021, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου με λόγια πατρικά που διακρίνονται συνάμα από ταπεινότητα εκφράζει, όπως λέει χαρακτηριστικά, την ευγνωμοσύνη του γιατί ο Χρ. Καβαλής, ήταν πάντα δίπλα του ως αληθινός φίλος και συγκυρηναίος στο έργο του.

Του εκφράζει επίσης τα συγχαρητήριά του για την 20ετή Προεδρία του στην Ε.Κ.Κ καθώς έδειξε υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ήταν καθόλα άξιος στο αξιώμα του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Τέλος ο Πατριάρχης Θεόδωρος, εύχεται στον κ. Καβαλή, να του χαρίζει ο Θεός ακλόνητη υγεία και να παραμείνει μπροστάρης της Κοινότητας των Ελλήνων του Καϊρου «προς δόξα και καύχημα της γλυκυτάτης Πατρίδος μας Ελλάδας αλλά και χαρά όλων ημών που σε καμαρώνουμε».

H επιστολή του Πατριάρχη Θεόδωρου στον Χρ. Καβαλή

Αξιότιμον κον Χρήστον Καβαλήν

Πρόεδρον της Ελληνικής Κοινότητος Καίρου

Αγαπητέ μου Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη χαρά επικοινωνώ μαζί σου για να σου εκφράσω τις, από τα βάθη της καρδιάς μου, Πατρικές ευχές μου και την Πατριαρχική μου ευαρέσκεια για την συμπλήρωση εικοσαετούς προσφοράς σου ως Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καίρου.

Επιθυμώ επίσης να σου εκφράσω, πρώτον, την ευγνωμοσύνη μου, διότι από τις παραμονές της εκλογής μου στον Πατριαρχικό Θρόνο της Αλεξάνδρειας, ήσουν πάντα δίπλα μου ως αληθινός φίλος και συγκυρηναίος στο έργο μου και συμπαραστάτης στα δίκαια του Πατριαρχείου, αλλά και τα συγχαρητήριά μου, διότι με την υπευθυνότητα και την σοβαρότητά σου, «ποτέ από το χρέος μη κινών» όπως λέει ο Καβάφης, κατεστάθης καθόλα άξιος διά το αξίωμα του Προέδρου της ιστορικής Κοινότητας Καίρου.

Εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός να σου χαρίζει, φίλτατέ μου Πρόεδρε, υγεία ακλόνητη και κρυστάλλινη, ώστε για πολλά ακόμη έτη να σε καμαρώνουμε σαν μπροστάρη της Κοινότητας των Ελλήνων του Καίρου, προς δόξα και καύχημα της γλυκυτάτης Πατρίδος μας Ελλάδας, αλλά και χαρά όλων ημών που σε καμαρώνουμε.

Μετά τιμής και αγάπης καρδίας

† Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ Β’
Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής
Εν τη Μεγάλη Πόλει της Αλεξανδρείας

τη 15η Απριλίου 2021

Πηγή: ekkairo.org