65 τόνους ζωοτροφών σε πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφους διένειμε η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Credits: karditsalive.net

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων πλημμυροπαθών κοινοτήτων της Π.Ε. Καρδίτσας στέκεται η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων θέλοντας να τους στηρίξει στην δύσκολη κατάσταση στην οποία περιήλθαν με τις καταστροφικές πλημμύρες στις οποίες οι περισσότεροι έχασαν ζώα αλλά και ζωοτροφές που είχαν αποθηκευμένες στις μονάδες που πλημμύρισαν.

Έτσι με χρήματα του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείο και με την οικονομική ενίσχυση της Ιεράς Συνόδου, η Ιερά Μητρόπολη προμηθεύτηκε 65 τόνους ζωοτροφών από τοπική επιχείρηση που επίσης υπέστη μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στηρίζοντας έτσι και την ίδια και τους εργαζόμενους.

Η παραλαβή των ζωοτροφών και η διανομή τους στους 117 κτηνοτρόφους, κυρίως από την περιοχή του Δήμου Παλαμά  έγινε σήμερα το πρωί στο χώρο του Γηροκομείου, παρουσία του Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο, του Υπεύθυνου Λειτουργίας του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου π. Θεόκλητου και πολλών ιερέων της Ι.Μ.Θ.Φ. που βοήθησαν στη διανομή.

Ο κ. Τιμόθεος σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι η τρίτη φορά που η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος διανέμει ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους δίνοντάς τους μια βοήθεια καθώς πρόκειται για ανθρώπους που επλήγησαν από τις πλημμύρες και έχουν οικονομικά προβλήματα από τις απώλειες που υπέστησαν.

«Αυτές οι δυνατότητες μας δόθηκαν μετά από την οικονομική επιχορήγηση της Ιεράς Συνόδου, από χρήματα που διαθέτει το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και από κάποιους ανθρώπους που ευαισθητοποιήθηκαν. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια ενίσχυσης των συνανθρώπων μας που επλήγησαν για να μπορέσουμε να περάσουμε αυτό το χειμώνα όσο γίνεται καλύτερα»  τόνισε ο κ. Τιμόθεος.

Πηγή: karditsalive.net