5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο στην Μητρόπολη Μαρωνείας

Με την Χάρη του Θεού, σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, διοργανώθηκε το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο των Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας, του οποίου προστάτης, κατόπιν προτάσεως του Μητροπολίτη, ανακηρύχθηκε το έτος 2016, ο Άγιος Ιερομάρτυς Κύριλλος ο Στ΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο Αδριανουπολίτης.

Προ της ενάρξεως του Συνεδρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεων των ψυχών πάντων των Αρχιερατευσάντων, Ιερατευσάντων και Διακονησάντων εις την Ιερά Μητρόπολη.

Την εναρξη του Συνεδρίου προλόγισε ο κ. Παντελεήμων και εν συνεχεία προσκάλεσε στο βήμα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Βασιλειάδη, Εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κομοτηνής, ο οποίος ωρίσθη Κεντρικός ομιλητής του εφετεινού Γενικού Συνεδρίου.

Στην μεστή και εμπεριστατωμένη ομιλία του ο ομιλητής αναφέρθηκε στον οσιακό βίο, την πολυδιάστατη δράση και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Στ΄, Πατριάρχου Κωνσταντι­νουπόλεως, του Αδριανουπολίτου, με ιδιαιτέρα μνεία εις τα θαυμαστά γεγονότα που ακολούθησαν του μαρτυρικού τέλους και τα έως σήμερα θαύματα του Αγίου.

Μετά την ενδιαφέρουσα και άκρως εποικοδομητική ομιλία, αντηλλάγησαν ερωτήματα και απόψεις μεταξύ των Κληρικών.

Τις εργασίες του Συνεδρίου έκλεισε ο Σεβασμιώτατος, ευχόμενος εις άπαντας τους κληρικούς υγεία και τον θείο φωτισμό και εξέφρασε την ελπίδα το επόμενο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο να διεξαχθή υπό ομαλές συνθήκες.