55η Επέτειος Χειροτονίας του Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ

Με την φετινή συμπλήρωση της 55ης επετείου της εις Επισκόπου Χειροτονίας της 24ης Νοεμβρίου 1968, ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, απέδωσε τους ύμνους εκ του αναλογίου στη σημερινή Θεία Ευχαριστία, στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Κύμης.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Νικόδημος Πόγκας, ο Αρχιμ. Παΐσιος Λαζαρίδης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Πρό της απολύσεως της Θείας Ευχαριστίας, τον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ προσφώνησε εξ ονόματος κλήρου και λαού ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Πόγκας εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες και τον σεβασμό προς το πρόσωπου του Μητροπολίτη στο πηδάλιο της Ιεράς Μητροπόλεως για την πολυετή καρποφόρο και ποιμαντική μέριμνα του κ. Σεραφείμ προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ στην αντιφώνησή του του με τις πατρικές και εόρτιες ευχές τις οποίες απυήθυνε προς τους πιστούς, αναφέρθηκε στην επέτειο της σε επίσκοπο χειροτονία του στην Τρίπολη.

Τέλος ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τους ιερείς και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας για την τιμητική και συμπροσευχητική παρουσία τους μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Με την συμπροσευχητική παρουσία τους στην θεία ευχαριστία παρέστησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και εφημέριος του ιερού ναού πρωτοπ. Ελευθέριος Σταμπέλος, ο Αρχιμ Νικόδημος Γιαννακόπουλος, Γέροντας της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών – Αχλαδερής, πλειάδα ιερέων από ενορίες της Κύμης και της μητροπολιτικής επαρχίας καθώς και οι πιστοί ώστε να ευχηθούν στον Μητροπολίτη.

Τον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ στο αναλόγιο πλαισίωσαν οι Πρωτοψάλτες κ. Ευάγγελος Στάμου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης, ο κ. Ευάγγελος Κόλλιας του ιερού ναού και ο Αναγνώστης κ. Αναστάσιος Ρέτσας Ιεροψάλτης ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων.

Κείμενο Δημήτριος Πετρογιάννης

Φωτογραφίες Παναγιώτα Γαλανού Αναστάσιος Ρέτσας