Ο προστάτης των ναυτικών εορτάστηκε με λαμπρότητα στο Bunbury της Δυτ. Αυστραλίας

Με λαμπρότητα εόρτασε η ελληνική παροικία του Bunbury, στη Δυτική Αυστραλία, τον προστάτη Άγιο της ενορίας της, τον Άγιο Νικόλαο.

Ανήμερα της εορτής, στον φερώνυμο ιερό ναό τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, παρουσία της Προξένου της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Γεωργίας Καρασιώτου, του προέδρου της ενορίας/κοινότητας Bunbury κ. Αριστείδη Παπανδρουλάκη, καθώς και πολυπληθούς εκκλησιάσματος από την Πέρθη και από το Bunbury.

Ο κ. Ελπίδιος, αφού μετέφερε τις ευχές και ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, επικέντρωσε σε γεγονότα από τον βίο του Αγίου Νικολάου, τονίζοντας το φιλανθρωπικό του έργο, τη συμμετοχή του στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, καθώς και ότι από τη βρεφική του ηλικία έδειξε σημεία της αγιότητάς του.

Ακολούθως, ο κ. Ελπίδιος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη προσωπική του σχέση με το Bunbury, ως ψάλτης ανήμερα της εορτής, μετέπειτα ως ιερέας και χθες για πρώτη φορά ως βοηθός επίσκοπος του κ. Μακαρίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου και η εορτάσιμη αρτοκλασία στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Πριν την Απόλυση, ο Επίσκοπος Κυανέων δώρησε μία βυζαντινή εικόνα στο νέο προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, π. Ιωάννη Σάλιβαν.

Ακολούθησε πλούσιο θαλασσινό γεύμα και χορευτικό πρόγραμμα, το οποίο απόλαυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.