Κύπρος: Έως 75 πιστοί στους Ιερούς Ναούς

Αυστηρότερα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19, ανακοίνωσε προ ολίγου η Κυπριακή Κυβέρνηση με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας.

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου και έχουν παγκύπρια ισχύ, ενώ εάν δεν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων μέχρι τότε, από τις 14 Δεκεμβρίου θα επέλθουν κάποιες ελαφρύνσεις οι οποίες διαφοροποιούνται για τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων.

Το πακέτο νέων μέτρων θα τεθούν σε ισχύει από την 30η Νοεμβρίου με απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 21.00 μ.μ. έως 05.00 π.μ., ενώ αίρονται οι περιορισμοί σε Πάφο και Λεμεσό.

Με μοναδική εξαίρεση στις 24 Δεκεμβρίου 2020 (παραμονή Χριστούγεννα), 31 Δεκεμβρίου 2020 (παραμονή Πρωτοχρονιάς), η απαγόρευση μετακίνησης διαφοροποιείται και ισχύει από τις 2 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί.

Ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους, καθώς και οι θρησκευτικές τελετές τελούνται με μέγιστο αριθμό προσώπων τα 75 πρόσωπα και τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Επιτρέπονται οι θρησκευτικές τελετές (γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες) με μέγιστο αριθμό τα 10 πρόσωπα.

Επίσης απαγορεύεται η διεξαγωγή γευμάτων / δείπνων και οποιονδήποτε άλλων εκδηλώσεων για γάμους και βαφτίσεις (πέραν εκδήλωσης σε οικία με μέγιστο αριθμό 10 προσώπων περιλαμβανομένων των ανηλίκων παιδιών).

Πηγή: Sigmalive.com