28 χρόνια Αρχιερατικής πορείας και προσφοράς του Μητροπολίτη Κυδωνίας

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, τέλεσε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός εις ανάμνηση της από 28ετίας χειροτονίας του, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο στενός του συνεργάτης Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Κυδωνίας και Καθηγούμενος της Μονής, καθώς και η αδελφότητα αυτής.

Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας γεννήθηκε στα Χανιά το 1958, από γονείς καταγόμενους από την Κίσαμο, ο πατέρας του από τα Περβολάκια – Κισσάμου και η μητέρα του από το Κακοδίκι- Σελίνου.

Με το πέρας των Γυμνασιακών και Λυκειακών του σπουδών στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κρήτης, εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την οποία αποφοίτησε το 1989.

Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό τμήμα της ίδιας Σχολής κατά τα έτη 1990 και 1991, εκπόνησε διπλωματική εργασία στον τομέα Λατρείας και Τέχνης του κλάδου της πρακτικής Θεολογίας, με θέμα `Αντιμήνσια και Ειλητά της Κρήτης` και έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης με βαθμό άριστα.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, γνωρίζει την ιταλική γλώσσα και ομιλεί την αγγλική.

Εκάρη μοναχός το 1976, διάκονος χειροτονείται το 1981 στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Ακρωτηρίου και πρεσβύτερος το 1982 στην ίδια Μονή από τον σημερινό αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο.