Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Άγιος Δημήτριος στη Λήμνο

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και ιδιαίτερα αισθήματα πνευματικής χαράς εορτάστηκε η ετήσια μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, και συγκεκριμένα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγίου Δημητρίου, Κοντοπουλίου, Σαρδών, Προπουλίου, Κοντιά, Πλάκας, Παναγιάς και Λύχνων Λήμνου.

Εφέτος την παραμονή της εορτής, επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων κατέστη η ενορία του Αγίου Δημητρίου της ομωνύμου Κοινότητος, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. κ. Ιερόθεος, υποδέχθηκε απότμημα του ιερού και μυροβόλου λειψάνου του Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στα πρόθυρα της κωμοπόλεως παρουσία του ιερού κλήρου, των στρατιωτικών και τοπικών αρχών, του συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Δημητρίου ενδεδυμένων με τοπικές παραδοσιακές στολές, αντιπροσωπίας των μαθητών του Δημοτικού σχολείου με την ελληνική σημαία και αρκετών πιστών.

Η λιτανευτική πομπή κατέληξε στο ναό, όπου ο Σεβασμιώτατος εναπέθεσε το ιερό λείψανο σε περίτεχνο ξυλόγλυπτο κουβούκλιο, γνωστοποιώντας στους ευσεβείς πιστούς ότι το ιερό αυτό κειμήλιο της πίστεως αποτελεί πλέον πολυτιμότατο θησαύρισμα της ενορίας και προστίθεται σε όσα οι ευσεβείς Μικρασιάτες πρόγονοι τους διέσωσαν και εκόμισαν στον περικαλλή Ιερό Ναό του Μυροβλύτου που η ευλάβειά τους ανήγειρε προς τιμήν του.

Εν συνεχεία, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με την παρουσία πλήθους πιστών, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος εξήρε με το κήρυγμά του την θυσιαστική μαρτυρία δια της πίστεως, που έδωσε ο ένδοξος Μάρτυρας και την καλή μαρτυρία που οφείλουμε να δίδουμε εμπνεόμενοι από την διαχρονική αξία του μαρτυρίου του.

Προ της απολύσεως του εσπερινού, προεχείρισε σε Αρχιμανδρίτη τον εφημέριο του Ιερού Ναού, Ιερομόναχο π. Θεολόγο Στεργίου, επαινώντας στο πρόσωπό του την ιεροπρεπή του παρουσία και την θυσιαστική του διακονία στην ενορία.

Την αγιώνυμο ημέρα, ο Σεβ. Μητροπολίτης χοροστάτησε στον πανηγυρικό όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κοντοπουλίου παρουσία των τοπικών αρχών και του ευσεβούς λαού.

Προ της απολύσεως προεχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Πολυχρόνη Διαμαντόπουλο, υποδειγματικό οικογενειάρχη κληρικό, ο οποίος κατά την δεκαετή και πλέον ιερατική του διακονία στην ενορία του Κοντοπουλίου με ένθεο ζήλο, αφοσίωση και θυσιαστική αγάπη καλλιεργεί το γεώργιον της ενορίας του.