Μαζικές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στοχοποίησαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη το Κίεβο και την Οδησσό.
Σύμφωνα με δηλώσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Πολιτισμού και Στρατηγικών Επικοινωνιών Μικόλα Τοχίτσκι γνωστοποίησε πως υπέστη ζημιές ο Ναός της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο.
«Ο επιτιθέμενος συνεχίζει να σκοτώνει την Οδησσό, τους ανθρώπους και την πολιτιστική κληρονομιά», πρόσθεσε ο υπουργός.
Οι Αεροπορικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφεραν ότι τη νύχτα της 10ης Ιουνίου ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε στην Ουκρανία με 322 εναέρια μέσα επίθεσης (315 drones και 7 πυραύλους), με κύρια κατεύθυνση το Κίεβο.
Σύμφωνα με τα στρατιωτικά στοιχεία, η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε 284 από αυτά τα μέσα, συμπεριλαμβανομένων όλων των πυραύλων.
Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών, Ιχόρ Κλιμένκο, δήλωσε ότι το Κίεβο, καθώς και οι περιφέρειες του Κιέβου και της Οδησσού, επλήγησαν περισσότερο από τη ρωσική επίθεση τη νύχτα της 10ης Ιουνίου, κατά την οποία ξέσπασαν 19 πυρκαγιές.
«Ο στόχος ήταν η πολιτική υποδομή. Από τους βομβαρδισμούς προκλήθηκαν 19 πυρκαγιές, τέσσερις από τις οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Στην περιφέρεια της Οδησσού, υπήρξε πλήγμα σε κατοικημένη πολυκατοικία. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν. Επίσης υπέστησαν ζημιές ένα μαιευτήριο, ένας σταθμός πρώτων βοηθειών και μία επιχείρηση. Στο Κίεβο τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα. Τις μεγαλύτερες καταστροφές υπέστησαν οι συνοικίες Ντάρνιτσα, Ομπολόν, Σεβτσένκο και Χολοσιΐβ», έγραψε ο Κλιμένκο στο Telegram.














