Σήμερα, Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, με αίσθημα βαθιάς αδελφικής μέριμνας και ειλικρινούς αγάπης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πατριάρχη των Κοπτών κ. Tawadros II, ο οποίος, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Κοπτικής Εκκλησίας, υπεβλήθη επιτυχώς σε χειρουργική επέμβαση στην Αυστρία και παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση.
Κατά τη θερμή αυτή τηλεφωνική επικοινωνία, ο Πατριάρχης εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχές του για ταχεία και πλήρη ανάρρωση του Πατριάρχη Tawadros II, διαβεβαιώνοντάς τον για τις προσευχές Του ιδίου, αλλά και του πληρώματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλεξανδρείας.
Εκ μέρους του Πατριάρχη Tawadros II, εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την αδελφική του αγάπη και την τηλεφωνική αυτή επικοινωνία, η οποία για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνει τους δεσμούς αμοιβαίας εκτίμησης, σεβασμού και ειλικρινούς φιλίας που συνδέουν τους δύο πνευματικούς ηγέτες.
Με την ευκαιρία αυτή, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ αναπέμπει θερμή προσευχή προς τον Πανάγαθο Θεό, ώστε ο Πατριάρχης των Κοπτών κ. Tawadros II να επανέλθει σύντομα, πλήρως υγιής, στα υψηλά και πολυεύθυνα του καθήκοντα.














