Συνεδριάζει εκτάκτως αυτή την ώρα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αλβανίας, μετά από την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου το πρωί του Σαββάτου, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxtimes.gr, η Ιερά Σύνοδος στα Τίρανα συνεδριάζει προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τα διαδικαστικά της εξοδίου ακολουθίας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, που θα λάβει χώρα κατά τις ίδιες πληροφορίες, την Πέμπτη στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στην αλβανική πρωτεύουσα.
Τις επόμενες ώρες θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και για το ποιοι Προκαθήμενοι Εκκλησιών θα παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.
Ασφαλείς πηγές μεταφέρουν στο orthodoxtimes.gr ότι η σορός του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου δεν αποκλείεται να μεταφερθεί στη Μητρόπολη Αθηνών ώστε να τελεστεί τρισάγιο και να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.
Έφη Ευθυμίου