Το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2026, ημέρα της Απόδοσης της εορτής της Μετάστασης της Θεοτόκου, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος δέχθηκε την Πρέσβη της Ελλάδος στην Ιορδανία, κ. Ειρήνη Ρήγα, η οποία συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα, κ. Δημήτριο Αγγελοσόπουλο.
Ο Πατριάρχης παρουσίασε στην κ. Πρέσβη το πολυσχιδές έργο του Πατριαρχείου, το οποίο επιτελείται σε ολόκληρη τη δικαιοδοσία του, στην Παλαιστίνη, το Ισραήλ, την Ιορδανία, το Σινά και το Κατάρ.
Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης δέχθηκε ομάδα προσκυνητών από τη Σερβία και τους ευλόγησε. Επίσης, δέχθηκε τον Προϊστάμενο της Κοινότητας Ταρσίχας, η οποία βρίσκεται στα βόρεια της δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου, ιερέα π. Γρηγόριο, μαζί με τους Επιτρόπους της Κοινότητας. Ο Πατριάρχης τους ευλόγησε και τους έδωσε κατευθύνσεις σχετικά με θέματα της ενοριακής τους ζωής.
Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων















