• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
NEWSLETTER
Orthodox Times
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
No Result
View All Result
Orthodox Times
No Result
View All Result

Πατριάρχης Βουλγαρίας: Η ελευθερία είναι δωρεά του Θεού

Μαρ 05, 2025 | 10:20
in ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
Πατριάρχης Βουλγαρίας: Η ελευθερία είναι δωρεά του Θεού

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Δανιήλ, απεύθυνε μια συγκινητική και γεμάτη πνευματική βαρύτητα ομιλία με αφορμή την εορτή της Απελευθέρωσης της Βουλγαρίας, τιμώντας τη θυσία των ηρώων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της χώρας.

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ανεκτίμητη αξία της ελευθερίας, η οποία αποτελεί δώρο Θεού, και υπογράμμισε τη σημασία της ιστορικής μνήμης και της πνευματικής ενότητας για το μέλλον του βουλγαρικού λαού.

Το μήνυμά του επανέφερε τη μνήμη των αγώνων του παρελθόντος, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε όλους να διατηρήσουν ζωντανή την πίστη και τις αξίες που καθόρισαν την εθνική τους ταυτότητα.

Ακολουθεί η ομιλία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Δανιήλ:

Αξιότιμοι εκπρόσωποι της κρατικής εξουσίας,

Σεβασμιώτατε,

Αγαπητοί πατέρες,

Αγαπητά αδέλφια εν Κυρίω,

Η εορτή της Απελευθέρωσης, της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας του λαού μας, είναι ημέρα μνήμης και ευγνωμοσύνης. Σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά και προσεύχεται για όλους τους αγωνιστές και ήρωες της βουλγαρικής ελευθερίας και ιδιαίτερα για εκείνους οι οποίοι, με τον ηρωισμό της αγάπης, αφιέρωσαν τη ζωή τους γι’ αυτήν. Για το ύψιστο δώρο της ελευθερίας, το οποίο απολαμβάνουμε σήμερα, χρωστάμε ευγνωμοσύνη πρώτα στον Θεό, για την ευλογία Του για τον ορθόδοξο λαό μας, και έπειτα σε όλους τους αγωνιστές του πνευματικού και εκκλησιαστικού μας αναγεννησιακού κινήματος, οι οποίοι προετοίμασαν την κατάκτηση της κρατικής μας ανεξαρτησίας, η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα του Ελευθερωτικού Πολέμου, οργανωμένου και υλοποιημένου από τον Τσάρο-Απελευθερωτή, τον Ρώσο αυτοκράτορα Αλέξανδρο τον Β΄, και τις συνδυασμένες προσπάθειες του νικηφόρου στρατού του και του Βουλγαρικού μας αποσπάσματος. Ό,τι επιτεύχθηκε από όλους αυτούς μένει στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία ως παράδειγμα της δύναμης του πνεύματος και της ορθόδοξης χριστιανικής ενότητας, η οποία βρίσκει στην πολεμική για την ελευθερία μας μια από τις πιο κατηγορηματικές εκδηλώσεις της.

Ως χριστιανοί, γνωρίζουμε ότι η ελευθερία είναι αδιαμφισβήτητα πρώτα και κύρια δωρεά του Θεού, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουμε και ότι αυτή – στην ανθρώπινή της διάσταση – πρέπει να κατακτηθεί, να κερδηθεί και να προστατευτεί, ότι πάντοτε έχει υψηλό τίμημα. Ο άνθρωπος είναι δημιουργημένος από τον Θεό, για να ζει και να υπάρχει ελεύθερος, αλλά αυτή η ελευθερία είναι κάτι που πρέπει να υπερασπιστεί συνεχώς. Ας είμαστε ευγνώμονες για αυτό το δώρο. Η χριστιανική αντίληψη για την ελευθερία λέει επίσης ότι η ανώτατη εκδήλωσή της είναι η γνώση της αλήθειας (βλ. Ιωάννης 8:32) – της αλήθειας για τον Θεό και της αλήθειας για τον άνθρωπο. Διότι η ελευθερία είναι παρουσία του Πνεύματος του Κυρίου (βλ. 2 Κορινθίους 3:17), το οποίο είναι το Πνεύμα της αλήθειας (Ιωάννης 14:17). Στη γνώση της αλήθειας καλούμαστε να ζούμε και στη μαρτυρία της αλήθειας – για να αξίζουμε την τωρινή και μελλοντική μας ελευθερία.

Η αχαριστία, η έλλειψη αναγνώρισης, η περιφρόνηση της ιστορικής αλήθειας λόγω προσωρινών και παροδικών περιστάσεων, μπορεί να χαρακτηριστεί ως αμαρτία. Αμαρτία απέναντι στην αλήθεια, η οποία – όπως ήδη είπαμε – μας κάνει πραγματικά ελεύθερους. Η ευγνωμοσύνη μας προς όλους όσους έχασαν τη ζωή τους και αγωνίστηκαν για την ελευθερία της αγαπημένης μας Πατρίδας είναι κάτι απολύτως φυσικό για κάθε ορθόδοξο χριστιανό. Ευχαριστούμε πρώτα τον Θεό, αλλά δεν ξεχνάμε και τους ανθρώπους, διαμέσου των οποίων ο Θεός ενεργούσε, ώστε να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

Σήμερα η χώρα μας αποτελεί εδώ και καιρό μέρος του ελεύθερου κόσμου και ο λαός μας ζει σε συνθήκες πνευματικής και εκκλησιαστικής αυτονομίας, κρατικής και πολιτικής ανεξαρτησίας. Σήμερα έχουμε όλα όσα, μόλις πριν από ενάμιση αιώνα, ήταν όνειρο για τους προγόνους μας και ιδανικό για το οποίο αγωνίστηκαν σφοδρά και για το οποίο ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα, ακόμη και τη ζωή τους. Αν και ζούσαν υπό συνθήκες διπλής εξάρτησης – πνευματικής και πολιτικής, είχαν ζωντανή εκκλησιαστική και ιστορική μνήμη για τις εποχές που δεν ήταν δούλοι. Με αυτήν τη ζωντανή μνήμη για την πνευματική και εθνοτική τους ταυτότητα, σκλαβωμένοι, αλλά όχι καταβεβλημένοι πνευματικά, κατάφεραν να διατηρηθούν – με τη πίστη τους, τη γλώσσα τους και τη γραφή τους και τον πολιτισμό τους, ώστε, όταν ήρθε η ευνοϊκή ιστορική στιγμή, να αποκαταστήσουν την αξιοπρέπειά τους ως ελεύθερος λαός – με ιστορία, παραδόσεις και δικό τους πρόσωπο ανάμεσα στους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς.

Όταν εορτάζουμε την ημέρα της ελευθερίας μας, ο ηρωισμός τους και η πορεία που διάβηκαν ζωντανεύουν μπροστά μας στην ολοκληρωμένη μεγαλοπρέπειά τους και μας υποχρεώνουν να φυλάξουμε πιστά τις παρακαταθήκες τους και το ιδανικό τους για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Βουλγαρία: Το Κράτος του Πνεύματος, όπως το καθορίζει ο μεγάλος Ρώσος επιστήμονας ακαδημαϊκός Δημήτριος Λιχάτσοφ το 1978, κατά τη διάρκεια των εορτών για την εκατονταετηρίδα της Απελευθέρωσής μας. Διότι η αληθινή δύναμη του λαού μας βρίσκεται ακριβώς στην πνευματικότητά του και στον πολιτισμό του, οι οποίοι, με τη σειρά τους, έχουν τη βάση τους στη χριστιανική μας πίστη – πίστη και ελπίδα στον Θεό, δια του Οποίου, όπως λέει ο Απόστολος των Εθνών, ζούμε, κινούμαστε και υπάρχουμε (Πράξεις 17:28). Αυτή η πίστη μας έχει διαπλάσει, ενώσει και διατηρήσει ως λαό δια μέσου των αιώνων, ακόμη και στις πιο σκοτεινές και απελπισμένες εποχές, μας έχει ενδυναμώσει, είναι και η μόνη αληθινή εγγύηση για το παρόν και το μέλλον μας, για τη διαρκή μας ύπαρξη ως λαός του Θεού. Εμπνέει τους προγόνους μας και τους ορθόδοξους αδελφούς μας από κοντά και μακριά, που ήρθαν κάποτε εδώ, για να κατακτήσουν την Απελευθέρωσή μας. Αιωνία και μακάριος ας είναι η μνήμη όλων των γνωστών και αγνώστων ηρώων της βουλγαρικής ελευθερίας.

Χαρούμενη και ευλογημένη εορτή της ελευθερίας της Βουλγαρίας!

Ο Θεός να προστατεύει τη Βουλγαρία!

† ΔΑΝΙΗΛ, Πατριάρχης Βουλγαρίας

Tags: Πατριαρχείο βουλγαρίαςΠατριάρχης Βουλγαρίας κ. Δανιήλ

* Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο με αναφορά ως πηγή το orthodoxtimes.gr, με ενεργό σύνδεσμο προς την εν λόγω δημοσίευση

Ακολουθήστε το OrthodoxTimes.gr στο Google News και μάθετε όλα τα νέα για την Ορθοδοξία στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον Ορθόδοξο κόσμο, την κοινωνία και τον άνθρωπο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο OrthodoxTimes.gr


Διαβάστε Επίσης

Πατριάρχης Μόσχας: Ο Μητροπολίτης Κίτσεβο εργάστηκε για το καλό της “Μακεδονικής Εκκλησίας
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ

Ευχές του Πατριάρχη Μόσχας στον Βουλγαρίας Δανιήλ για τα ονομαστήριά του

12 Δεκεμβρίου, 2025
Πανηγυρικός εορτασμός των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Βουλγαρίας στη Σόφια (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Πανηγυρικός εορτασμός των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Βουλγαρίας στη Σόφια (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

11 Δεκεμβρίου, 2025
Πώς θα εορτάσει τα ονομαστήριά του ο Πατριάρχης Βουλγαρίας
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Πώς θα εορτάσει τα ονομαστήριά του ο Πατριάρχης Βουλγαρίας

10 Δεκεμβρίου, 2025
Η σειρά “Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό” θα μεταδοθεί για πρώτη φορά στη Βουλγαρία
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Η σειρά “Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό” θα μεταδοθεί για πρώτη φορά στη Βουλγαρία

12 Νοεμβρίου, 2025
Στη Θεσσαλονίκη ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για τα 100 χρόνια του περιοδικού “Θεολογία”
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Υποχρεωτικό στα σχολεία της Βουλγαρίας το μάθημα «Θρησκεία – Ορθοδοξία»

22 Οκτωβρίου, 2025
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας ευλόγησε την Εθνική Ομάδα Βόλεϊ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας ευλόγησε την Εθνική Ομάδα Βόλεϊ

1 Οκτωβρίου, 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Next Post
Ιερό Ευχέλαιο από τον Μητροπολίτη  Ν. Ιωνίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Ιωνίας

Ιερό Ευχέλαιο από τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Ιωνίας

Ροή Ειδήσεων

Χοροστασία του Επισκόπου Σκοπέλου στην Τριάδα Μεσσαπίων

Χοροστασία του Επισκόπου Σκοπέλου στην Τριάδα Μεσσαπίων

by NewsRoom
Δεκ 13, 2025 | 17:39
0

Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό αγ. Σπυρίδωνος Τριάδας Μεσσαπίων χοροστάτησε ο Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό...

Τελέστηκε εννεάμηνο μνημόσυνο για τον αείμνηστο Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτο

Τελέστηκε εννεάμηνο μνημόσυνο για τον αείμνηστο Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτο

by NewsRoom
Δεκ 13, 2025 | 17:14
0

Eννεάμηνο μνημόσυνο τελέστηκε στη Μονή Αγίας Παρασκευής Πούντας, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου...

Νέα εποχή για την Εγνατία Οδό – Τι αλλάζει με επενδύσεις 1,8 δισ. ευρώ

Νέα εποχή για την Εγνατία Οδό – Τι αλλάζει με επενδύσεις 1,8 δισ. ευρώ

by NewsRoom
Δεκ 13, 2025 | 16:54
0

Η Εγνατία Οδός παραδόθηκε στο σύνολό της τον Μάιο του 2009, με τμήματά της να τίθενται στην κυκλοφορία, σταδιακά,...

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Η συκοφαντία είναι η μεγαλύτερη κατάρα που μπορεί να προκαλέσει κάποιος στον εαυτό του

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Η συκοφαντία είναι η μεγαλύτερη κατάρα που μπορεί να προκαλέσει κάποιος στον εαυτό του

by NewsRoom
Δεκ 13, 2025 | 16:33
0

«Ο άνθρωπος του Θεού δεν συκοφαντεί και δεν διαβάλλει. Διότι η συκοφαντία και η διαβολή είναι η μεγαλύτερη κατάρα...

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες και αποστέλλουν τα αιτήματά τους στην κυβέρνηση

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες και αποστέλλουν τα αιτήματά τους στην κυβέρνηση

by NewsRoom
Δεκ 13, 2025 | 16:22
0

Σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αγρότες, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα και εντείνουν τη στάση πίεσης...

Με πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις τιμήθηκε ο Άγιος Σπυρίδων στη Χαλκίδα

Με πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις τιμήθηκε ο Άγιος Σπυρίδων στη Χαλκίδα

by NewsRoom
Δεκ 13, 2025 | 16:01
0

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, κατά την ημέρα μνήμης του αγίου Σπυρίδωνος, συμμετείχε σε πανηγύρεις φερώνυμων Ενοριακών Ναών των...

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας



Σύνδεσμοι

  • Ορθοδοξία
  • Πολιτική
  • Επικαιρότητα
  • Πνευματικότητα
  • Πολιτισμός
  • Απόψεις - Άρθρα
  • Μελχισεδέκ

Ακολουθήστε μας

Ταυτότητα

Διαφήμιση

Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

© 2025 OrthodoxTimes.gr
digital world media

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ENGLISH VERSION


© 2024 OrthodoxTimes.gr - All rights reserved.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.AcceptReject Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT