O Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος απέστειλε ευχές προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ με αφορμή την 50ή επέτειο της χειροτονίας του.
Στο μήνυμά του, ο Πατριάρχης Κύριλλος απευθύνθηκε προς τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’ ως “αγαπητό αδελφό και συνλειτουργό στον θρόνο του Θεού”, εκφράζοντας ειλικρινή χαρά για αυτό το σημαντικό γεγονός.
“Εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, ο Πατριάρχης Θεόφιλος εκπληρώνει επιμελώς το πατριαρχικό του έργο στη γη της Παλαιστίνης, διδάσκοντας πιστά τον λόγο της αληθείας στο ποίμνιό του (Β’ Τιμ. 2:15),” προάγοντας “την ειρήνη” και εδραιώνοντας “την κανονική Ορθοδοξία.”
Τέλος, του ευχήθηκε “πνευματική δύναμη” και “ανεξάντλητη βοήθεια του Σωτήρος Χριστού στην υψηλή διακονία” που επιτελεί.














