Με αφορμή την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Γεωργίας, ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας Β’ απηύθυνε εγκάρδιο μήνυμα προς τον λαό της χώρας και όλους τους ομογενείς του εξωτερικού.
«Συγχαίρω ολόκληρη τη Γεωργία και τους συμπατριώτες μας στο εξωτερικό για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του, το οποίο δημοσιεύθηκε στα επίσημα κανάλια της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας.
Τονίζοντας τη βαθιά σημασία της εθνικής κυριαρχίας, ο Προκαθήμενος της Γεωργιανής Εκκλησίας υπογράμμισε: «Η ανεξαρτησία είναι το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο επίτευγμα του έθνους μας και πρέπει να την υπερασπιζόμαστε και να την διαφυλάσσουμε».
Ο Πατριάρχης κάλεσε τον λαό να εμπιστευθεί την πορεία του έθνους στη θεία πρόνοια και ευλογία: «Είθε ο Θεός να χαρίσει ειρήνη, δύναμη και ευημερία στον λαό μας».
Καταλήγοντας με πατρική ευχή, προσευχήθηκε: «Ο Θεός να ευλογεί, να αγιάζει και να μην αποσύρει ποτέ το έλεός Του από τη Γεωργία — τη γη που έχει δοθεί στην Παναγία Θεοτόκο. Αμήν!»
Η Γεωργία γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας κάθε χρόνο στις 26 Μαΐου, τιμώντας την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας το 1918.