Με νέους και νέες από διάφορες επαρχίες της Συρίας συναντήθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, στο πλαίσιο της νεανικής συνάντησης «Ana Icon», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου Αλ Χουμάιρα και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026.
Η συνάντηση του Πατριάρχη με τους νέους αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες στιγμές της τρίτης ημέρας του προγράμματος. Σε θερμό και πατρικό κλίμα, ο κ. Ιωάννης άκουσε τους συμμετέχοντες να μοιράζονται τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες τους από τη συνάντηση, ενώ οι νέοι έψαλαν ενώπιόν του και τον ύμνο του «Ana Icon».
Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες, ο Πατριάρχης Αντιοχείας υπογράμμισε ότι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο βρίσκεται στον πυρήνα της αγάπης προς τον Θεό και ότι η αγάπη για τον Χριστό δεν μπορεί να διαχωριστεί από την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων.
Παράλληλα, κάλεσε τους νέους να ζουν την πίστη τους χωρίς φόβο, τονίζοντας ότι τίποτε δεν μπορεί να χωρίσει τον άνθρωπο από την αγάπη του Χριστού. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της συνάντησης νέων από διαφορετικές επαρχίες της Συρίας, ώστε να γνωρίζονται και να δημιουργούν δεσμούς ως μέλη της ίδιας Εκκλησίας.
Η τρίτη ημέρα ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία και συνεχίστηκε, μεταξύ άλλων, με παρουσίαση του Δρ Χαλίλ Ατζάμι, ο οποίος εισήγαγε τους συμμετέχοντες σε πτυχές της Τεχνητής Νοημοσύνης. Αργότερα, ο Πατριάρχης Ιωάννης προεξήρχε του Εσπερινού και στη συνέχεια συναντήθηκε με τους νέους.
Η ολοκλήρωση της συνάντησης «Ana Icon»
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με Θεία Λειτουργία, της οποίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Αντιοχείας.
Στο πλαίσιο του καταληκτικού προγράμματος, οι νέοι ολοκλήρωσαν από κοινού έναν πίνακα που είχαν αρχίσει από την πρώτη ημέρα, με κάθε ομάδα να προσθέτει τη δική της συμβολή. Η συμβολική αυτή δράση εξέφρασε την πρόθεσή τους να μεταφέρουν στην καθημερινή τους ζωή όσα έζησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.
Οι ομάδες μοιράστηκαν επίσης τις εντυπώσεις τους, ενώ μέλη της οργανωτικής ομάδας μίλησαν για τη δική τους εμπειρία από τη διακονία των συμμετεχόντων.
Με την ολοκλήρωση του «Ana Icon», οι νέοι έλαβαν ως αναμνηστικά δώρα μία Αγία Γραφή, ένα κομποσχοίνι και μία εικόνα του Αγίου Μανδηλίου.
Παρότι η συνάντηση διήρκεσε λίγες μόνο ημέρες, οι διοργανωτές σημείωσαν ότι ήταν γεμάτη από συναντήσεις, προσευχή, προβληματισμούς και στιγμές κοινωνίας, αφήνοντας έντονο αποτύπωμα στους νέους που συμμετείχαν.














