Υλικά:
1,5 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
1,5 κιλό πατάτες μακρόστενες μετρίου μεγέθους
1,5 φλιτζάνι τσαγιού παξιμάδι τριμμένο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε έτσι ώστε η επίπεδη πλευρά τους να ακουμπάει στο ταψί. Παίρνουμε ένα μαχαίρι και χαράζουμε σταυρωτά από πάνω μέχρι κάτω κάθε πατάτα. Τις περιχύνουμε με το καλαμποκέλαιο, τις πασπαλίζουμε με αλάτι, τριμμένο παξιμάδι και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να μαλακώσουν.
Πηγή: monastiriaka.gr