Το διήμερο 23-24 Ιανουαρίου εορτάστηκε η μνήμη της Οσίας Ξένης, στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό.
Την παραμονή, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στον βίο της.
Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου. Τον θείο λόγο, κήρυξε ο Αρχιμ. π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ.Θ.
Προ της απολύσεως, ευλογήθηκε το κόλλυβο της Οσίας.
Ο Μητροπολίτης, ευχαρίστησε για την παρουσία του, τον Μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνό για την παρουσία του στην Θεία Λειτουργία. Ο Μητροπολίτης, συνεχάρη τον ιερατικό προϊστάμενο του Ι. Ναού, Αρχιμ. π. Δωρόθεο Τσαλουχίδη και τους εφημερίους του, π. Ιωάννη Κατινιό, π. Αριστείδη Γαβριλάκη και π. Αναστάσιο Κολτσικίδη αλλά και τις εκκλησιαστικές επιτροπές, για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως όπως επίσης και τους ιεροψαλτικούς χορούς.
Τέλος, ευλόγησε για την παρουσία τους, τους μαθητές των σχολείων της ενορίας που προσήλθαν στην Θεία Λειτουργία μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους.