• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 9 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
NEWSLETTER
Orthodox Times
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
No Result
View All Result
Orthodox Times
No Result
View All Result
Home ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Οικ. Πατριάρχης: Να είμαστε όλοι μαζί διάκονοι της δόξας του Θεού (ΦΩΤΟ)

Νοέ 24, 2025 | 08:21
in ΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Οικ. Πατριάρχης: Να είμαστε όλοι μαζί διάκονοι της δόξας του Θεού (ΦΩΤΟ)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, με την ευκαιρία της εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2025, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ι. Καθεδρικό Ναό της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως στο Πέρα. Με τον Πατριάρχη συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Βελγίου κ. Αθηναγόρας, Αυστρίας κ. Αρσένιος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Μεξικού κ. Ιάκωβος και ο Θεοφ. Επίσκοπος κ. Δοσίθεος, εκ του Πατριαρχείου Γεωργίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Αθανάσιος Γκίκας, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ. (Διαβάστε εδώ την ομιλία)

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Ικονίου κ. Θεόληπτος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και Προύσης κ. Ιωακείμ, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Τράλλεων κ. Βενιαμίν, Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος και Αρίστης κ. Μάξιμος, κληρικοί, Άρχοντες Οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Θρόνου, ο Εξοχ. Πρέσβυς κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, Καθηγητές και μαθητές του Ζωγραφείου Λυκείου υπό τον Διευθυντή του κ. Ιωάννη Δεμιρτζόγλου, καθώς και όμιλος παλαιών αποφοίτων του ιστορικού αυτού εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Ομογενείας, και πλήθος πιστών από την Πόλη και προσκυνητών από το εξωτερικό.

Στην ομιλία του, αμέσως μετά την Απόλυση, ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή των Εισοδίων της Κυρίας Θεοτόκου.

“Πανηγυρίζομεν διότι διά της νεάνιδος Μαριάμ εισήλθεν εις τον κόσμον ο Σταυρός, εν ω επάγη ο Υιός της, εξαλείψας το χειρόγραφον των αμαρτιών μας, το οποίον προσήλωσεν εις το ξύλον του Σταυρού Του. Και εμείς οι Χριστιανοί της Πόλεως, οι «πολλοίς συνεχόμενοι πειρασμοίς», οι «χαλεπαίς αρρωστίαις και νοσηροίς πάθεσι» βασανιζόμενοι, οι «ανάγκαις και θλίψεσι» χειμαζόμενοι και κλυδωνιζόμενοι, πάντοτε, κατά την διάρκειαν των αιώνων, αλλά και σήμερα, κατά τους παρόντας καιρούς, δυνατοί, πεποίθαμεν επί τον Σταυρόν του Χριστού και επί την υπέρ ημών πρεσβεύουσαν Μητέρα Αυτού. Έχοντες υπ᾽ όψει ότι «το πολίτευμα ημών εν ουρανοίς υπάρχει», ένθεν απεκδεχόμεθα σωτήρα, ευεργέτην και λυτρωτήν τον Κύριον Ιησούν, πιστεύομεν ότι Εκείνος, όπως ποτέ εσκήνωσεν εν τη σκηνή του Μαρτυρίου της Καινής Διαθήκης, εν τη σαρκί της Θεοτόκου δηλαδή, έτσι και σήμερα δύναται να σκηνώση εν ημίν, τω περιουσίω λαώ της Πόλεως ταύτης, και να μας λυτρώση και ελευθερώση εκ παντοίων κινδύνων και θλίψεων και πειρασμών.

Αλλά ήλθαμε σήμερα εδώ και διά να τιμήσουμε, να συγχαρούμε, να ευχαριστήσουμε και να ευλογήσουμε την Μάρθαν και την Μαρίαν της Κοινότητος ταύτης, διά να ενθυμηθούμε και την σημερινή περικοπή του ιερού Ευαγγελίου. Να ευλογήσουμε όλους εκείνους δηλαδή, οι οποίοι υπό την, εκ προσώπου ημών, πνευματικήν χειραγωγίαν του Ιερωτάτου και προσφιλεστάτου αδελφού αγίου Σαράντα Εκκλησιών κυρίου Ανδρέου, εργάζονται και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες ενταύθα, είτε εις τον τομέα των υλικών αναγκών της Κοινότητος είτε εις τον πνευματικόν. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Εάν ο Κύριος επήνεσε την αγαθήν μερίδα της Μαρίας, δεν κατέκρινεν όμως εκείνην της Μάρθας. Υπάρχουν δύο τρόποι διά να διακονή κανείς τον Θεόν και τον συνάνθρωπόν του, κατά την ιδίαν εκάστου κλήσιν και κατεύθυνσιν. Όσοι εργάζονται απασχολούμενοι εις έργα βιωτικά, προς δόξαν Θεού πρέπει να πράττουν τούτο. Και όσοι ασχολούνται με τα πνευματικώτερα, όπως είναι οι κληρικοί και οι εκπαιδευτικοί, ομοίως πρέπει να αποβλέπουν εις την δόξαν Αυτού.

Αυτή είναι άλλωστε και η προτροπή του Παύλου: «Είτε εσθίετε είτε πίνετε είτε τι ποιείτε, πάντα εις δόξαν Θεού ποείτε» (Α´ Κορ. ι´, 31), γράφει ο Απόστολος των Εθνών απευθυνόμενος προς τους Κορινθίους. Και λίγο παρακάτω, ομιλών διά τον εαυτόν του, τους λέγει: «μη ζητών το εμαυτού συμφέρον, αλλά το των πολλών» (Α´ Κορ. ι´, 33). Είναι λόγοι θεόπνευστοι, οι οποίοι πρέπει να αποτελούν πάντοτε τον χρυσούν κανόνα της συμπεριφοράς όλων μας. Διότι, πράγματι, όταν μας ενδιαφέρη το συμφέρον των πολλών, ήτοι το κοινόν αγαθόν, όταν, με άλλες λέξεις, προοδεύη και προάγεται το κοινωνικόν σύνολον μέσα εις το οποίον ζούμε, τότε και εμείς θα ευημερούμε. Ο καθένας από εμάς οφείλει να είναι διάκονος των πολλών και οι πολλοί διάκονοι του ενός και όλοι μαζί διάκονοι της δόξης του Θεού.

Ούτως αξιολογούντες το εν τη μεγαλωνύμω και προσφιλεί ημίν Κοινότητι Σταυροδρομίου επιτελούμενον πολύπλευρον και πολυσχιδές έργον, το οποίον ανάγλυφον παρουσιάζεται εις την αναγνωσθείσαν υπό του δραστηρίου και πολλά κοπιόντος Προέδρου της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητος Εντιμοτάτου κυρίου Γεωργίου Παπαλιάρη έκθεσιν των πεπραγμένων αυτής, διά την οποίαν και τον ευχαριστούμεν θερμώς, ούτω, λέγομεν, αξιολογούντες τα επιτευχθέντα, εκφράζομεν την ευαρέσκειαν της Μητρός Εκκλησίας και ημών προσωπικώς προς όλους τους εκκλησιαστικούς, κοινοτικούς, εκπαιδευτικούς και λοιπούς παράγοντες και προς ένα έκαστον εξ αυτών ιδιαιτέρως, και ευχόμεθα αυτοίς πλουσίαν μεν την ανταπόδοσιν, δαψιλή δε την ενίσχυσιν παρά Κυρίου, εξ Ου πάσα δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον.”

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης εξέφρασε τη χαρά της Μητρός Εκκλησίας για την επικείμενη επίσκεψη στη Νίκαια και στο Πατριαρχείο, κατά την μεγάλη ημέρα της Θρονικής εορτής του, της Αυτού Αγιότητος του Πάπα Ρώμης Λέοντος ΙΔ’.

“Η επίσκεψις αυτή μέλλει ίνα αποτελέση, αναμφιβόλως, σπουδαίον γεγονός εις τον βίον της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και ιστορικόν σταθμόν εις την ιεράν πορείαν προς την ενότητα των Χριστιανών, διό και ευλογούμεν επ᾽ αυτή το Όνομα του Αγίου Θεού και δεόμεθα Αυτού όπως παρέχη πάντοτε εις το Οικουμενικόν Πατριαρχείον τοιαύτας αφορμάς πνευματικής αγαλλιάσεως και εν Κυρίω καυχήσεως.”

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πατριάρχης , αναφέρθηκε και στην παρουσία της επισήμου Αντιπροσωπείας της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπικής Συνελεύσεως Βελγίου, μαζί με μέλη της Ορθοδόξου Επισκοπικής Συνελεύσεως Μπενελούξ, τους οποίους είχε την ευκαιρία να συναντήσει σε ιδιαίτερη ακρόαση κατά την παραμονή της εορτής.

“Εν τω πνεύματι τούτω, καλωσορίζομεν εγκαρδίως εις την Καθέδραν της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Ορθοδοξίας ως προπομπούς και προδρόμους του Αγιωτάτου Πάπα Λέοντος επίσημον Αντιπροσωπείαν της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπικής Συνελεύσεως Βελγίου, με επί κεφαλής τον νεόν Αρχιεπίσκοπον των Μαλινών – Βρυξελλών κ. Luc Terlinden, τη συνοδεία του Ιερωτάτου αδελφού Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου και μελών της Ορθοδόξου Επισκοπικής Συνελεύσεως Μπενελούξ. Τους υποδεχόμεθα μετά πάσης αγάπης και τιμής, ευχόμενοι καλλίκαρπον ποιμαντορίαν εις τον Σεβασμιώτατον και συγχαίροντες τον άγιον Βελγίου διά την εξαίρετον πρωτοβουλίαν του, την οποίαν ευχόμεθα να συνεχίση και εις το μέλλον. Ως ευ παρέστητε!”.

Θερμό καλωσορισμό απηύθυνε ο Πατριάρχης και προς τους μαθητές και μαθήτριες του Ζωγραφείου Λυκείου, αλλά και προς τους παρισταμένους παλαιούς αποφοίτους αυτού.

Προηγουμένως, τον Πατριάρχη προσφώνησαν με θερμούς λόγους ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου και ο Πρόεδρος της Εφοροεπιτροπής αυτής κ. Γεώργιος Παπαλιάρης, ενώ μέλη της Κοινότητας ενημέρωσαν για την οικονομική της κατάσταση και τις φιλανθρωπικές δράσεις της.

Αμέσως μετά, ο Πατριάρχης απένειμε το Οφφίκιο του Άρχοντος Πραιποσίτου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας στον Δρα. Σάββα Νικηφόρο, Ιατρό-Καρδιολόγο, κατά σάρκα πατέρα του Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχου κ. Αετίου, Διευθυντού του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

Στην ομιλία του ο Πατριάρχης συνεχάρη τον νέο Άρχοντα και ανέφερε ότι παλαιότερα το εν λόγω οφφίκιο απενέμετο σε πρόσωπα που, μεταξύ άλλων, ήταν αξιόπιστα, σοβαρά και είχαν ακέραιο χαρακτήρα.

“Όλα αυτά τα έχετε, Εντιμολογιώτατε Άρχων, Είσθε επιστήμων καρδιολόγος ιατρός, μετεκπαιδευθείς εις την Ευρώπην, πρόθυμος εις την υπηρεσίαν των πασχόντων, είσθε καλός οικογενειάρχης και με την Ευγενεστάτην κυρίαν Αθηνάν εφέρατε εις τον κόσμον και ανεθρέψατε και εδώκατε εις την κοινωνίαν τρία αξιαγάπητα τέκνα, εκ των οποίων το ένα το αφιερώσατε εις την Εκκλησίαν και μάλιστα εις το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, εις το οποίον ανήκει και η Ιερά Μητρόπολις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, εκ της οποίας προέρχεσθε. Και εννοούμεν, βεβαίως, τον ημέτερον Εκκλησιάρχην και Διευθυντήν του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού ημών Γραφείου π. Αέτιον, ικανόν θεράποντα της Θέμιδος, είς την θέσιν της οποίας, λόγω κλίσεως και κλήσεως άνωθεν, ετοποθέτησε τον Ήλιον της δικαιοσύνης και αφιερώθη ψυχή τε και σώματι εις Αυτόν και την Εκκλησίαν Του και αποτελεί ήδη εύελπιν στρατιωτών Αυτού – του Χριστού – και πολύτιμον στέλεχος της Μεγάλης Εκκλησίας με ευοίωνον μέλλον και προοπτικήν. Δια πάντα ταύτα σας εκρίναμεν άξιον να ενταχθήτε εις την ευγενή χορείαν των Αρχόντων οφφικιαλίων ημών, τουθ᾽ όπερ περιποιεί ιδιαιτέραν τιμήν εις υμάς και την προσφιλή οικογένειάν σας και προξενεί χαράν εις την ημετέραν Μετριότητα προσωπικώς και εις ολόκληρον την οικογένειαν του Οικουμενικού ημών Πατριαρχείου, εις την οποίαν ανήκετε πλέον πανοικί”.

Στην αντιφώνησή του ο νέος Άρχων εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Πατριάρχη για τη μεγάλη τιμή που επεφύλαξε προς το πρόσωπό του και την απόλυτη αφοσίωσή του προς τη Μητέρα Εκκλησία.

___________

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

Tags: Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέαςοικουμενικό πατριαρχειοΟικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος

Διαβάστε Επίσης

Αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη ο Οικουμενικός Πατριάρχης
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη ο Οικουμενικός Πατριάρχης

9 Μαΐου, 2026
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο «Ιωνικό Κέντρο» (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) (upd)
Carousel Πρωτοσέλιδο

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο «Ιωνικό Κέντρο» (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) (upd)

8 Μαΐου, 2026
Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με Οικ. Πατριάρχη – Οι Χριστιανοί της Μ. Ανατολής και η Χάλκη στο επίκεντρο
Carousel Πρωτοσέλιδο

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με Οικ. Πατριάρχη – Οι Χριστιανοί της Μ. Ανατολής και η Χάλκη στο επίκεντρο

8 Μαΐου, 2026
Οικ. Πατριάρχης σε μαθητές Αρσακείων σχολείων: Η ζωή δεν είναι ψηφιακή (ΒΙΝΤΕΟ)
Carousel Πρωτοσέλιδο

Οικ. Πατριάρχης σε μαθητές Αρσακείων σχολείων: Η ζωή δεν είναι ψηφιακή (ΒΙΝΤΕΟ)

8 Μαΐου, 2026
Βατικανό: Ένας χρόνος από την εκλογή του πάπα Λέοντα ΙΔ’
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βατικανό: Ένας χρόνος από την εκλογή του πάπα Λέοντα ΙΔ’

8 Μαΐου, 2026
Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με την πρέσβη των ΗΠΑ Γκιλφόιλ
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με την πρέσβη των ΗΠΑ Γκιλφόιλ

8 Μαΐου, 2026
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Next Post
Ξεκίνησαν οι εορτασμοί της Πολιούχου της Κατερίνης, Αγία Αικατερίνη

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί της Πολιούχου της Κατερίνης, Αγία Αικατερίνη

Ροή Ειδήσεων

Πατριάρχης Σερβίας: Καλούμαστε όλοι να γίνουμε απόστολοι, με ταπεινότητα και σεμνότητα

Πατριάρχης Σερβίας: Καλούμαστε όλοι να γίνουμε απόστολοι, με ταπεινότητα και σεμνότητα

by NewsRoom
Μάι 09, 2026 | 17:57
0

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος τέλεσε στις 8 Μαΐου τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου στο Βελιγράδι,...

Επίσκοπος Μελιτηνής: Η μάσκα της καθαρότητας

Επίσκοπος Μελιτηνής: Η μάσκα της καθαρότητας

by NewsRoom
Μάι 09, 2026 | 17:45
0

του Μάξιμου Παφίλη, Επισκόπου Μελιτηνής Ομιλία στην ευαγγελική περικοπή Ιωάν. δ΄, 5-42. Σχεδόν τη νιώθω τούτη την πνιγηρή ζέστη...

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 15 Μαΐου

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 15 Μαΐου

by NewsRoom
Μάι 09, 2026 | 17:23
0

Συνολικά 61.505.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 54.260 δικαιούχους, από τις 11 έως τις 15 Μαΐου 2026, στο πλαίσιο των...

Μητροπολίτης Σουηδίας: Ο Χριστός δεν ζητά προσωπείο – Ζητά καρδιά

Μητροπολίτης Σουηδίας: Ο Χριστός δεν ζητά προσωπείο – Ζητά καρδιά

by NewsRoom
Μάι 09, 2026 | 17:11
0

του Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα Η σημερινή Κυριακή, η Κυριακή της Σαμαρείτιδος, μας φέρνει μπροστά σε μια απ᾽ τις...

Συλλείτουργο Αλεξανδρουπόλεως και Προύσης για τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο στο Αετοχώρι

Συλλείτουργο Αλεξανδρουπόλεως και Προύσης για τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο στο Αετοχώρι

by NewsRoom
Μάι 09, 2026 | 16:55
0

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πνευματική κατάνυξη πανηγύρισε την Παρασκευή 8 Μαΐου 2026 η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου...

Ευλογήθηκαν οχήματα και οδηγοί στην Άρτα ανήμερα του Αγίου Χριστοφόρου

Ευλογήθηκαν οχήματα και οδηγοί στην Άρτα ανήμερα του Αγίου Χριστοφόρου

by NewsRoom
Μάι 09, 2026 | 16:33
0

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2026, το πρωί, στο προσφάτως ανακαινισθέν Παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, το ευρισκόμενο εντός...

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας



Σύνδεσμοι

  • Ορθοδοξία
  • Πολιτική
  • Επικαιρότητα
  • Πνευματικότητα
  • Πολιτισμός
  • Απόψεις - Άρθρα
  • Μελχισεδέκ

Ακολουθήστε μας

Ταυτότητα

Διαφήμιση

Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

© 2026 OrthodoxTimes.gr
digital world media

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ENGLISH VERSION


© 2024 OrthodoxTimes.gr - All rights reserved.