Με την παρουσία πλήθους πιστών, μεταξύ των οποίων και όμιλος προσκυνητών από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, υπό την πνευματική ηγεσία του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου και του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Κονίδη, τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Μαρτίου 2025, η Β’ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα.
Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε, εκ μέρους του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και οι εφημέριοι του Ναού.
Προ του πέρατος της Ιεράς Ακολουθίας ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, κηρύττοντας τον θείο λόγο, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ενώ ευχαρίστησε και τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο για την φιλοξενία και φιλάδελφη αγάπη.
Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε ο π. Φίλιππος και αναφέρθηκε με συγκίνηση στην προ τριακονταετίας πνευματική σχέση του με τον Μητροπολίτη Ζακύνθου.
Αμέσως μετά το πέρας της Ακολουθίας τους προσκεκλημένους καλωσόρισε και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, αφιχθείς από την Ακολουθία των Χαιρετισμών στην πόλη της Πύλου.