• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
NEWSLETTER
Orthodox Times
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
No Result
View All Result
Orthodox Times
No Result
View All Result
Home ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως στις εορτές των Εν Λέσβω Αγίων

Ιούν 16, 2026 | 16:05
in ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως στις εορτές των Εν Λέσβω Αγίων

Στη γενέτειρά του νήσο Λέσβο επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου, προκειμένου να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Εν Λέσβω Αγίων, οι οποίες τελούνται επί σειρά ετών κατά την πρώτη εβδομάδα μετά την Κυριακή των Αγίων Πάντων.

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου, ο Μητροπολίτης χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον τόπο του μαρτυρίου των Αγίων της Λέσβου, στο ύψωμα του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης, παρουσία του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Ιακώβου. Κατά την ακολουθία ο Μητροπολίτης κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στο μαρτύριο των πρώτων χριστιανών της Λέσβου, οι οποίοι στον αγιασμένο εκείνο τόπο ομολόγησαν με παρρησία την πίστη τους στον Χριστό και επισφράγισαν την ομολογία τους με τη θυσία της ζωής τους. Τόνισε ότι οι άγιοι Μάρτυρες, γνωστοί και άγνωστοι, αποτελούν το αληθινό μεγαλείο της Εκκλησίας, καθώς καμία επίγεια δόξα, δύναμη ή κοσμική επιτυχία δεν μπορεί να συγκριθεί με τη δόξα εκείνων που θυσιάστηκαν για την αγάπη του Χριστού.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία τιμά όχι μόνο τους επωνύμους Μάρτυρες, αλλά και το αναρίθμητο πλήθος των αφανών και αγνώστων Αγίων, οι οποίοι είναι γνωστοί ενώπιον του Θεού και έχουν τα ονόματά τους γραμμένα στο Βιβλίο της Ζωής. Χρησιμοποιώντας την εικόνα του ουρανού, παρουσίασε τον Χριστό ως τον Ήλιο της Δικαιοσύνης, την Υπεραγία Θεοτόκο ως τη σελήνη και τους Αγίους ως τα φωτεινά άστρα που περιβάλλουν τον Κύριο και φωτίζουν την πορεία των πιστών.

Ο Μητροπολίτης επεσήμανε ακόμη ότι οι σημερινοί χριστιανοί έχουν την ίδια πίστη, το ίδιο βάπτισμα και ανήκουν στην ίδια Εκκλησία με τους Αγίους, γεγονός που δημιουργεί την ευθύνη να αγωνίζονται και οι ίδιοι για τη βίωση του Ευαγγελίου. Τέλος, κάλεσε τους πιστούς να απομακρύνουν έστω και προσωρινά τη σκέψη τους από τις καθημερινές μέριμνες και αγωνίες, να στρέψουν την καρδιά τους προς τον Χριστό και να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα τη Βασιλεία του Θεού, έχοντας τη βεβαιότητα ότι ο Κύριος θα ενισχύει και θα καθοδηγεί τη ζωή τους.

Το Σάββατο 13 Ιουνίου, παραμονή της κυριωνύμου ημέρας της εορτής, ο Μητροπολίτης συμμετείχε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γλαβινίτσης κ. Μακάριος, εκ του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, ενώ συμμετείχαν και οι Αρχιερείς της νήσου Λέσβου.

Ακολούθησε η επιβλητική λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Εν Λέσβω Αγίων και η μεταφορά των Ιερών Λειψάνων δεκατεσσάρων Αγίων της Λέσβου προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Στην προκυμαία της πόλεως τελέσθηκε η ευλόγηση των πέντε άρτων σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, παρουσία πλήθους πιστών. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος απηύθυνε προσφώνηση, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τους φιλοξενούμενους Αρχιερείς και τη χαρά του για τη μεγάλη συμμετοχή των πιστών στις εορταστικές εκδηλώσεις. Ακολούθως έδωσε τον λόγο στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Γλαβινίτσης κ. Μακάριο, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα της εορτής προς το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Την Κυριακή 14 Ιουνίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής των Εν Λέσβω Αγίων, ο Μητροπολίτης χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέσθηκε κατά το αρχαίο εκκλησιαστικό τυπικό επί της λάρνακος του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου, πολιούχου της νήσου Λέσβου. Η Θεία Ευχαριστία τελέσθηκε σύμφωνα με την πράξη των πρώτων χριστιανικών χρόνων, όταν οι πιστοί συνάγονταν γύρω από τους τάφους και τα ιερά λείψανα των Μαρτύρων. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στη σημασία της εορτής των εν Λέσβῳ Αγίων, υπογραμμίζοντας ότι οι Άγιοι αποτελούν την αληθινή δόξα του τόπου μας, καθώς με τους πνευματικούς τους αγώνες, την αρετή και την ομολογία της πίστεως αναδείχθηκαν πρότυπα χριστιανικής ζωής. Τόνισε ότι η καθιέρωση της κοινής εορτής των Λεσβίων Αγίων εκφράζει αφενός την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας προς τα ιερά αυτά πρόσωπα και αφετέρου την ανάγκη διατηρήσεως της ζωντανής πνευματικής σχέσεως των πιστών με τους Αγίους του τόπου τους.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους Νεομάρτυρες και στους ομολογητές της πίστεως, οι οποίοι κατά τους δύσκολους χρόνους της δουλείας διαφύλαξαν ανόθευτη την Ορθόδοξη παράδοση και ενίσχυσαν το φρόνημα του Γένους με τη θυσιαστική τους μαρτυρία. Υπογράμμισε ότι η ελευθερία και η πνευματική ταυτότητα του Ελληνισμού οφείλουν πολλά στους αγώνες εκείνων που προτίμησαν να θυσιάσουν τη ζωή τους παρά να αρνηθούν τον Χριστό.

Ο Μητροπολίτης επεσήμανε ακόμη ότι οι Άγιοι δεν ανήκουν μόνο στο παρελθόν, αλλά αποτελούν ζωντανή παρουσία στη ζωή της Εκκλησίας, συνεχίζοντας να πρεσβεύουν ενώπιον του Θεού για τον λαό Του. Κάλεσε δε τους πιστούς να εμπνέονται από το παράδειγμά τους και να παραμένουν σταθεροί στην ορθόδοξη πίστη και τις αξίες του Ευαγγελίου, αντιστεκόμενοι στις προκλήσεις και τις πιέσεις της σύγχρονης εποχής. Κλείνοντας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πρεσβείες των εν Λέσβῳ Αγίων εξακολουθούν να προστατεύουν και να ευλογούν το νησί και τους κατοίκους του, αποτελώντας πολύτιμο πνευματικό θησαυρό της τοπικής Εκκλησίας.

Κατά την παραμονή του στη Λέσβο, ο Μητροπολίτης είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί σημαντικά προσκυνήματα της γενέτειράς του νήσου. Την Πέμπτη 11 Ιουνίου το πρωί μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Αγιάσου, όπου συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον ιστορικό προσκυνηματικό ναό της Μεγαλόχαρης, λειτουργούντων του Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου και του Αρχιμανδρίτου π. Παλλαδίου Ζαχαρούδη.

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου το πρωί τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου, έναν από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος της Ορθοδοξίας, όπου καθημερινά συρρέουν πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδος για να λάβουν την ευλογία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Το Σάββατο 13 Ιουνίου το πρωί επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ Θερμής, όπου προσκύνησε τα ιερά λείψανα των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Στη συνέχεια τέλεσε τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κυρού Ιακώβου Β΄, προσευχόμενος υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιεράρχου, ο οποίος άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην τοπική Εκκλησία της Λέσβου.

Η παρουσία του Μητροπολίτη στις λαμπρές αυτές εκδηλώσεις της γενέτειράς του υπήρξε ιδιαίτερα συγκινητική, καθώς του δόθηκε η ευκαιρία να συμπροσευχηθεί με τον κλήρο και τον λαό της Λέσβου, να προσκυνήσει στους ιερούς τόπους του νησιού και να τιμήσει τη μνήμη των Αγίων που ανέδειξε η ευλογημένη λεσβιακή γη, μεταφέροντας παράλληλα τις ευχές, την αγάπη και τις προσευχές του πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Για να δείτε τις φωτογραφίες πατήστε τον σύνδεσμο ΕΔΩ

Tags: εκκλησία της ΕλλάδοςΜητροπολη ΕλευθερουπόλεωςΜητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. ΧρυσόστομοςΜητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος

Διαβάστε Επίσης

Η εορτή του Προφήτη Ηλία στη Μητρόπολη Μαρωνείας
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η εορτή του Προφήτη Ηλία στη Μητρόπολη Μαρωνείας

20 Ιουλίου, 2026
Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στα πανηγυρίζοντα Πετροκέρασα (ΒΙΝΤΕΟ)
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στα πανηγυρίζοντα Πετροκέρασα (ΒΙΝΤΕΟ)

20 Ιουλίου, 2026
Πανηγυρικός Εσπερινός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Τυρνάβου
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πανηγυρικός Εσπερινός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Τυρνάβου

20 Ιουλίου, 2026
Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος: «Το όνομα «Ηλίας» αποτελεί μία ζωντανή ομολογία πίστεως»
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος: «Το όνομα «Ηλίας» αποτελεί μία ζωντανή ομολογία πίστεως»

20 Ιουλίου, 2026
Εορτή του Προφήτη Ηλία στο Κάστρο της Ναυπάκτου
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εορτή του Προφήτη Ηλία στο Κάστρο της Ναυπάκτου

20 Ιουλίου, 2026
Μητροπολίτης Άρτης: «Η φωνή του Θεού ζητά καρδιά που μετανοεί»
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μητροπολίτης Άρτης: «Η φωνή του Θεού ζητά καρδιά που μετανοεί»

20 Ιουλίου, 2026
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Next Post
Χειροτονία Διακόνου στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Ανδρέα Μπέρμιγχαμ

Χειροτονία Διακόνου στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Ανδρέα Μπέρμιγχαμ

Ροή Ειδήσεων

Προγράμματα EΣΠΑ: Από την προετοιμασία έως την έγκριση

Προγράμματα EΣΠΑ: Από την προετοιμασία έως την έγκριση

by NewsRoom
Ιούλ 21, 2026 | 10:23
0

Τα προγράμματα ΕΣΠΑ αποτελούν διαχρονικά έναν από τους σημαντικότερους μηχανισμούς χρηματοδότησης για τις ελληνικές επιχειρήσεις, προσφέροντας τη δυνατότητα υλοποίησης...

Στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Καζάν ο Πατριάχης Μόσχας

Στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Καζάν ο Πατριάχης Μόσχας

by NewsRoom
Ιούλ 21, 2026 | 10:20
0

Τον ιστορικό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Καζάν επισκέφθηκε στις 20 Ιουλίου 2026 ο Πατριάρχης...

Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας: Η Σερβική Εκκλησία προωθεί την ειρήνη και τον διάλογο στη Βοσνία

Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας: Η Σερβική Εκκλησία προωθεί την ειρήνη και τον διάλογο στη Βοσνία

by NewsRoom
Ιούλ 21, 2026 | 09:55
0

Δύο διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της διεθνούς διπλωματικής κοινότητας στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος,...

Μητροπολίτης Φλωρίνης: Ο Προφήτης Ηλίας αγωνίστηκε για να μας οδηγήσει προς τον αληθινό Θεό

Μητροπολίτης Φλωρίνης: Ο Προφήτης Ηλίας αγωνίστηκε για να μας οδηγήσει προς τον αληθινό Θεό

by NewsRoom
Ιούλ 21, 2026 | 09:23
0

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Μελίτης Φλώρινας...

Παρουσία Αρχιεπισκόπου Κύπρου η Εκδήλωση μνήμης της τουρκικής εισβολής του 1974 (ΦΩΤΟ)

Παρουσία Αρχιεπισκόπου Κύπρου η Εκδήλωση μνήμης της τουρκικής εισβολής του 1974 (ΦΩΤΟ)

by NewsRoom
Ιούλ 21, 2026 | 09:10
0

Η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί «απαράβατη κόκκινη γραμμή» και δεν τίθεται προς συζήτηση λύση δύο κρατών ή συγκεκαλυμμένη...

Σε δημόσια διαβούλευση το σ/ν για την αδειοδότηση των περιφερειακών ΜΜΕ

Βουλή: Κατατέθηκε το ν/σ για τη σύσταση του «Οργανισμού Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΑΕ»

by NewsRoom
Ιούλ 21, 2026 | 09:00
0

Μεθαύριο, Πέμπτη, εισάγεται προς επεξεργασία στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Σύσταση...

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας



Σύνδεσμοι

  • Ορθοδοξία
  • Πολιτική
  • Επικαιρότητα
  • Πνευματικότητα
  • Πολιτισμός
  • Απόψεις - Άρθρα
  • Μελχισεδέκ

Ακολουθήστε μας

Ταυτότητα

Διαφήμιση

Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

© 2026 OrthodoxTimes.gr
digital world media

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ENGLISH VERSION


© 2024 OrthodoxTimes.gr - All rights reserved.