26 χρόνια συμπληρώθηκαν από την κοίμηση του αλησμόνητου Επισκόπου Απολλωνίας Κοσμά Κίριο, που ως ιερέας τα χρόνια του διωγμού της πίστης στην Αλβανία υπήρξε μια εμβληματική φυσιογνωμία, καθώς με δύναμη καρδιάς και με κίνδυνο της ζωής του στήριζε τους Ορθοδόξους.
Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αγίου Γεωργίου στο Φίερι ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι κ. Νικόλαος τέλεσε μνημόσυνο στη μνήμη του την Κυριακή 9 Αυγούστου 2026.
Ο Επίσκοπος Κοσμάς, την εποχή του αθεϊσμού ήταν ιερέας “εν κρυπτώ”. Μετά την εργασία του ως αμπελουργός, κυρίως βραδινές ώρες, τελούσε μυστικά βαφτίσεις και γάμους.
Μάλιστα, λέγεται, ότι οι βαπτίσεις, που έκανε, όλη την περίοδο του αθεϊστικού καθεστώτος, ανέρχονται σε εκατοντάδες ή και σε χιλιάδες
π. Ηλίας Μάκος
















