Στη δημόσια δήλωση «συγνώμης» για προηγούμενες αναφορές του στο θέμα της τραγωδίας των Τεμπών, υποχρεώθηκε ο Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, μετά από την έντονη αντίδραση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Σε ανάρτησή του ο κ. Θεόληπτος τονίζει πως «Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά, ότι οι δηλώσεις που έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο και αποδίδονται σε μένα, δεν αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές μου απόψεις και για τον λόγο αυτό ζητώ ταπεινά συγγνώμη για την σύγχυση που προκλήθηκε.
Ως Ιεράρχης της Ορθόδοξου Εκκλησίας, από την πρώτη στιγμή αυτού του θλιβερού περιστατικού, που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα και εμέ προσωπικώς, προσεύχομαι καθημερινώς για τις ψυχές αυτών των παιδιών και συμπάσχω με τις οικογένειες τόσο των εκλιπόντων, όσο και των επιζησάντων αυτής της φρικτής τραγωδίας.
Ο Ικονίου Θεόληπτος».
Η δημόσια δήλωση συγνώμης από τον Μητροπολίτη του Οικουμενικού Θρόνου, ήρθε μετά από την έντονη αντίδραση του Οικουμενικού Πατριάρχη στην αρχική ανάρτηση του κ. Θεόληπτου, με την οποία αναφερόταν με προσβλητικά λόγια στην κ. Μαρία Καρυστιανού.