• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
NEWSLETTER
Orthodox Times
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
No Result
View All Result
Orthodox Times
No Result
View All Result

Μητροπολίτης Ιερισσού: Καθήκον όλων μας είναι να προφυλάξουμε το Χριστεπώνυμο Ποίμνιο

Μαΐ 22, 2025 | 11:50
in Carousel Πρωτοσέλιδο, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μητροπολίτης Ιερισσού: Καθήκον όλων μας είναι να προφυλάξουμε το Χριστεπώνυμο Ποίμνιο

Με πατρική αγάπη και ποιμαντική εγρήγορση, ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος απευθύνει θερμή έκκληση προς τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον φιλόχριστο λαό της Ιεράς Μητροπόλεως, με αφορμή την έντονη και ανησυχητική δραστηριοποίηση των λεγομένων Χιλιαστών (ή «μαρτύρων του Ιεχωβά») στην περιοχή και σε ολόκληρη την πατρίδα μας.

«Έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός φοβερού και ανόσιου γεγονότος», σημειώνει ο Μητροπολίτης, περιγράφοντας την προσηλυτιστική τους δραστηριότητα ως μια απειλή όχι μόνο για την Ορθόδοξη πίστη, αλλά και για την κοινωνική συνοχή, την οικογένεια και το ίδιο το έθνος μας. «Η συστηματική αυτή μέθοδος… δημιουργεί θύματα, διαλύει οικογένειες, διαστρέφει συνειδήσεις, επιφέρει κοινωνική και ψυχική αναταραχή».

Μέσα από μια εμπεριστατωμένη αναφορά, παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, θεολογικές παρεκκλίσεις, μεθοδεύσεις και σκοποί της εν λόγω οργάνωσης, η οποία χαρακτηρίζεται όχι μόνο ως αιρετική, αλλά και ως «ένα ύπουλο πολιτικό, αντεθνικό, αντιχριστιανικό διεθνές κίνημα, με οικονομικούς στόχους».

Ο Μητροπολίτης τονίζει το χρέος όλων μας να υψώσουμε «πνευματικά αναχώματα» στην επέλαση αυτής της πλάνης, προτάσσοντας «τη δύναμη του Λαού και τον λόγο της Εκκλησίας» ως κύρια όπλα. Παράλληλα, προτρέπει σε επαγρύπνηση, συντονισμό και ενότητα: «Να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου, να σημάνουμε συναγερμό, να ενημερώσουμε ιδίως με στοιχεία ατράνταχτα τον Λαό μας…».

Η εγκύκλιος αυτή δεν αποτελεί απλώς μια προειδοποίηση, αλλά και μια πρόσκληση σε εγρήγορση και συμμετοχή, με αγάπη και διάκριση, για την προάσπιση της πίστεώς μας. «Η ωραιότερη ανταπόκριση του Λαού στο προσκλητήριο της Τοπικής Εκκλησίας», καταλήγει, «είναι να τους κλείνει την πόρτα και να ενημερώνει αμέσως τον Ιερό του Κλήρο».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του Μητροπολίτη:

Προς

τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον φιλόχριστο Λαό

της καθ’ Ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Αγαπητοί μου Αδελφοί και τέκνα μου πολυφίλητα, Χριστός Ανέστη!

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός φοβερού και ανόσιου γεγονότος, τόσο σε ολόκληρη την Αγιοτόκο και Παναγιοσκέπαστη Χώρα μας, την Ελλάδα, όσο και στην Ιερά μας Μητρόπολη, που από τη θέση της είναι δικαιωματικά και χωροταξικά ο “Προνάρθηκας” του Αγίου Όρους, του γεραρού Άθωνος, που ως Περιβόλι της Παναγίας μας σφραγίζει μοναδικά τη Ρωμηοσύνη και ολάκερη την Ορθοδοξία. Πρόκειται για την προσηλυτιστική δραστηριότητα των λεγομένων Χιλιαστών ή μαρτύρων του Ιεχωβά ή σπουδαστών των Γραφών, δραστηριότητα που τις περισσότερες φορές ξεπερνά την άντοχή όλων μας να ανεχόμεθα να τίθεται σε φοβερό κίνδυνο η ασφάλεια του Ορθοδόξου Πληρώματος της Εκκλησίας μας, αλλά και της φιλτάτης μας Πατρίδος. Η συστηματική αυτή μέθοδος ασκείται- σε πείσμα ακόμη και των σχετικών Συνταγματικών διατάξεων και των δημοκρατικών Κοινοβουλευτικών Κανόνων- σε μεγάλη έκταση, πράγμα που σε πολλές περιπτώσεις δημιουργεί θύματα, διαλύει οικογένειες, διαστρέφει συνειδήσεις, επιφέρει κοινωνική και ψυχική αναταραχή στους ώμους του Λαού μας, που αληθινά δεν μπορεί να διανοηθεί καν τις βαθύτερες επιδιώξεις της πληγής αυτής σε παγκόσμιες διαστάσεις.

Πέρα όμως από αυτές τις γενικές παρατηρήσεις για τη δραστηριότητα αυτών των ανθρώπων-μισσιοναρίων, πρέπει να ρίξουμε μια ματιά και στο πως συμπεριφέρονται στη Μητρόπολή μας, στις Ενορίες μας, στη Χαλκιδική μας, στις πόλεις και στα χωριά μας. Ν’ αποκαλύψουμε τη δραστηριότητά τους και τις κινήσεις τους, τις μεθόδους και τους στόχους τους στον ευλογημένο χώρο της Χαλκιδικής. Για τους τελευταίους μήνες βλέπουμε όλοι μια έντονη προσπάθεια των Χιλιαστών να επηρεάσουν τον φιλόχριστο Λαό μας με τον λόγο ή με τα έντυπά τους (Σκοπιά, Ξύπνα κ.λπ.), στημένους σε πλατείες κι αγορές των πόλεων και των χωριών μας ή περιφερόμενους από πόρτα σε πόρτα, χτυπώντας τα κουδούνια, ιδίως κατά τις μεγάλες εορτές ή τις Κυριακές για να “συλλάβουν” κάποιο αφελές θήραμα, με ποικίλους τρόπους, με δόλια μέσα- που τα έχουν διδαχθεί άριστα…- με θεμιτές ή αθέμιτες μεθοδεύσεις. Μάλιστα δε, επειδή είδαν και γνώρισαν καλά την έντονη και συντονισμένη αντίδραση της Ιεράς μας Μητροπόλεως σε όλες της τις βαθμίδες, θεώρησαν σκόπιμο με ύπουλα και απρεπή μέσα να φιμώσουν ακόμα και τη φωνή των κηρύκων του λόγου, πιστεύοντας πως ο εκφοβισμός θα περάσει και πως μπορούν να στηρίζονται στις διατάξεις του Νόμου και να ενεργούν· Νόμου που λόγω των σχετικών Συνταγματικών διατάξεων περί “ανεξιθρησκίας” και “γνωστής θρησκείας” δεν μπορεί ουσιαστικά να επέμβει ή να έλθει βοηθός μας.

Κατόπιν όλων αυτών, καθήκον όλων μας είναι να προφυλάξουμε το Χριστεπώνυμο Ποίμνιο, να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου, να σημάνουμε συναγερμό, να ενημερώσουμε ιδίως με στοιχεία ατράνταχτα τον Λαό μας, να αποδυναμώσουμε την επιθετικότητα των προβατόσχημων αυτών λύκων. Όπλα μας η δύναμη του Λαού και ο λόγος της Εκκλησίας. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια θα διαμοιραστεί έντυπο αντιαιρετικό υλικό στον Λαό και ιδίως μέσω του παρόντος κειμένου- εν συντομία- θα παρουσιάσουμε τα μυστικά σχέδια και τις σκοτεινές επιδιώξεις τους και κυρίως τις χαμαιλεόντειες μεταλλάξεις τους, ώστε ο καθένας που θα το ακούσει με προσοχή και θα αναγνώσει το ήδη αναφερθέν έντυπο υλικό, να έχει μια βασική εικόνα της προπαγάνδας αυτής.

1) Ο Χιλιασμός, κατ’ αρχάς, εμφανίζεται σαν ένα θρησκευτικό σύστημα ή σαν χριστικανική αίρεση· σου δίνει την εντύπωση ανθρώπων που πονούν και ενδιαφέρονται για τη θρησκεία, για τούτο αυτοτιτλοφορούνται “χριστιανοί…μάρτυρες του Ιεχωβά”, κρατώντας και ερμηνεύοντας μάλιστα την Αγία Γραφή και αποκαλύπτοντας μέσω αυτής “το φως” που δήθεν βρήκαν. Ο Χιλιασμός δεν είναι μόνο “θρησκευτική” οργάνωση, αλλά πρωτίστως ένα ύπουλο πολιτικό, αντεθνικό, αντιχριστιανικό διεθνές κίνημα, με οικονομικούς στόχους συγκεκριμένους ανά τον κόσμο.

2) Οι ρίζες του βρίσκονται 20 περίπου αιώνες πίσω από το σήμερα, στον Κήρινθο και τον Παπία που κηρύττουν τη χιλιετή βασιλεία του Θεού πάνω στη γη. Όμως, οι σημερινοί Χιλιαστές δεν περιορίζονται μόνο στα της χιλιετούς βασιλείας του Κυρίου πάνω στη γη- πράγμα για το οποίο έχουν κατ’ επανάληψη γελοιοποιηθεί και διαψευσθεί ορίζοντας ημερομηνίες που θα ερχόταν ο Χριστός και δεν ήλθε- αλλά ασπάστηκαν τις πλάνες, τις αιρέσεις, τις κακοδοξίες όλων, χωρίς υπερβολή, των αιρετικών που εμφανίστηκαν ανά τους αιώνες και καταδικάστηκαν απ’ την Εκκλησία. Έτσι ασπάστηκαν: την κακοδοξία του Αρείου, που δεν παραδεχόταν τον Χριστό σαν Θεό, την πλάνη του Μακεδονίου και Σαβελλίου, που δεν παραδέχονταν το Άγιο Πνεύμα, την πλάνη των Γνωστικών, Μοντανιστών που δεν παραδέχονταν τη θεότητα της Αγίας Τριάδος, την πλάνη των Θνητοψυχιτών, που δίδασκαν πως η ψυχή μετά τον θάνατο δεν είναι αθάνατη, αλλά εξαφανίζεται, την πλάνη του Νεστορίου που δεν δεχόταν την Παρθένο Μαρία ως Θεοτόκο, τις πλάνες των σημερινών Διαμαρτυρομένων που δεν παραδέχονται τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας, αλλά τα βλέπουν σαν διαβολικά επινοήματα. Κοντολογίς, δεν έμεινε και καμμία αίρεση που να μην την υιοθετήσουν, που να μην την αποδεχθούν, που να μην την επιστρατεύσουν με στόχο τη διάλυση μέσω αυτών της ορθής πίστεώς μας.

3) Οι σύγχρονοι αρχηγοί τους, αλλά και οι παλαιοί έως ενός είναι Εβραίοι (Μίλλερ, Ρώσσελ, Ρόδερφορδ, Νάθαμ Νορρ), είναι αρχηγοί της χιλιαστικής οργανώσεως που εδρεύει στο Μπρούκλιν των ΗΠΑ, απ’ όπου δίνονται οι εντολές σ’ όλα τα μέρη της γης και υπάρχουν τα πειθήνια όργανα που τις εκτελούν, θέτοντας σε κατώτερη μοίρα πατρίδα, οικογένεια, συνείδηση, επάγγελμα. Διδάσκουν δε ότι το θέλημα του Μπρούκλιν είναι το θέλημα του Θεού και ότι ανταρσία κατά της εταιρείας Σκοπιά αποτελεί ανταρσία κατά του ίδιου του Θεού (Σκοπιά, 1956, σ. 474, Γερμ. εκδ.).

4) Η “Σκοπιά” ιδρύθηκε το 1884, είναι βιβλική και φυλλαδική εταιρεία, της οποίας κύριοι μέτοχοι απ’ την εποχή του Ρώσσελ είναι οι μεγάλοι του Χιλιασμού.

5) Από τα αποτυχημένα συνέδρια που έχουν κάνει στη χώρα μας και διεθνώς (βλ. Ριζουπόλεως…) εξάγεται το συμπέρασμα ότι είναι ξενοκίνητοι, δεν αναγνωρίζουν πατρίδα ή έθνος, ούτε πολιτειακή οργάνωση, ονομάζοντας όλες τις κυβερνήσεις σατανικές. Είναι εγκάθετοι του διεθνούς Σιωνισμού, όπως μας βεβαιώνει ο αρχηγός τους Ρόδερφορδ: «πάντες οι λαοί του κόσμου θέλουσι γνωρίσει ότι ο Κύριος κατέρριψε τον ονομαστικόν εκκλησιαστικισμόν και εξύψωσε τους αρχαίους αριστείς. Εξήρανε την χριστιανοσύνην και εζωοποίησε τον Σιωνισμόν και τον Ιουδαισμόν». Πρόκειται για ένα πολιτικό και αντεθνικό, σωβινιστικό κίνημα, με βάση το Μπρούκλιν. «Κάτω οι πατρίδες και τα σύμβολα» κηρύσσουν, μη δεχόμενοι να πολεμήσουν, να πάρουν όπλο, να υπερασπίσουν τα ιερά της φυλής. Στόχος να διαλύσουν τον στρατό, να υπονομεύσουν το Έθνος τονίζοντας ότι «αι εκκλησιαστικαί, πολιτικαί, στρατιωτικαί, δικαστικαί, αστυνομικαί αρχαί είναι εξουσίαι του σατανά» (Έθνος, 18.4.1959).

6) Το 1930 ο αντεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου Τσαπραλής γνωμάτευσε γράφοντας: «Η εταιρεία αυτή (Σκοπιά) διαθέτει ανεξάντλητα και κολοσσιαία κεφάλαια… εδρεύει εις την πρωτεύουσαν εκάστου κράτους και έχει πράκτορας, αδρότατα αμειβομένους, μέχρι των απωτάτων χωρίων… προσηλυτίζει εις τον χιλιασμόν ή κεκαλυμμένον Ιουδαισμόν ευαλώτους θρησκευτικάς συνειδήσεις». Είναι, λοιπόν, οργάνωση εβραική, παγκόσμιος, κολοσσιαίος οργανισμός που επιδιώκει κατά το πλημμελειοδικείο Χανίων (Απόφασις 561/1937) την ίδρυση «παγκοσμίου θεοκρατικού Ιουδαικού βασιλείου· προς επίτευξιν δε του σκοπού τούτου επιδιώκει πρωτίστως την ανατροπήν πάσης εν τω επί της γης κόσμω αρχής και εξουσίας και κυβερνήσεως, προς εγκαθίδρυσιν κυβερνήσεως πολιτικής εν Ιεροσολύμοις κατά τους πόθους των Σιωνιστών, υφ’ ην να υπαχθή ολόκληρος η Οικουμένη». Προπαγανδίζουν, δηλαδή, τον διεθνισμό, εξαγγέλοντας ότι μια φυλή, η Εβραική, προορίζεται απ’ τον Θεό να κυβερνήσει τον κόσμο όλο. Έτσι, το αρχηγείο της- τότε- Χωροφυλακής (το 1947) καθορίζει τον Χιλιασμό ως «κεκαλυμμένη, αλλόθρησκο, κοσμοκρατορική, πολιτική εβραική επιδίωξη».

7) Για την επιτυχία των πόθων τους μετέβαλαν το Μπρούκλιν σε μια πολύ πετυχημένη επιχείρηση που αποδίδει εκατομμύρια και προσφέρει άφθονα χρήματα για προσηλυτισμό, εκμεταλλευόμενη άγρια οικονομικά τους οπαδούς της και δη τους παλαιότερους, φτιάχνοντας φακέλλους και συμπληρώνοντας ειδική κάρτα μερίδα, που φυσικά παραδίδεται στα αρχεία των ανωτέρων τους, αφού εκπαιδευτούν, πρωτίστως για τούτο, άριστα.

8) Χυδαιολογούν εναντίον των Ιερών Ναών, Κληρικών, Αγίων εικόνων και Ιερών Λειψάνων ως οργάνων, καθώς λένε, του διαβόλου.

Λόγω στενότητος χώρου, θα θέλαμε στο σημείο αυτό να συστήσουμε σε όλους τα εξής, ώστε η αντίδρασή μας να κινείται σε ορθά πλαίσια:

Α) Με την περιφρόνησή μας, να τους αποφεύγουμε.

Β) Με τη συστηματική ενημέρωσή μας, πάνω στις κακοδοξίες τους, να τους αποκαλύπτουμε.

Γ) Με το να ενημερώνουμε τον Ιερό Κλήρο για οποιαδήποτε κίνησή τους, θα γνωρίζουμε τις προθέσεις τους, και

Δ) Με το να πετούμε στα σκουπίδια τα κείμενά τους, βάζουμε φραγμό στους πόθους τους.

Πάντως, αισθανόμαστε το χρέος να ευχαριστήσουμε τον λεβέντικο Λαό μας που τους δίνει παντοιοτρόπως την ωραιότερη απάντηση-απόδειξη της αποτυχίας τους: Τους κλείνει, δηλαδή, την πόρτα και τους επιστρέφει τα φυλλάδιά τους, ενημερώνοντας αμέσως τον Ιερό του Κλήρο, τον Εφημέριό του ή τον Επίσκοπό του. Αυτή είναι η ωραιότερη ανταπόκριση του Λαού στο προσκλητήριο της Τοπικής Εκκλησίας και δη του Επισκόπου Της! Τέλος, επιθυμούμε ως Επίσκοπος που δεν τον τοποθέτησε η Εκκλησία στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου αυθαιρέτως, και κατόπιν από διακονία 47 ολόκληρων χρόνων στον αμπελώνα του Κυρίου, να υπενθυμίσουμε στους μάρτυρες του Ιεχωβά την πανωλεθρία που υπέστησαν το 1985 στα Δικαστήρια της Τριπόλεως Αρκαδίας, όπου καταδικάστηκαν πανηγυρικά σε δίκη που οι ίδιοι οδήγησαν την Τοπική Εκκλησία Μαντινείας και Κυνουρίας, στην οποία η ελαχιστότητά μου τότε διακονούσε ως Ιεροκήρυξ και Πρωτοσύγκελλος, και για αυτό, καλό είναι να προσέχουν!

Μετά πατρικών ευχών και ευλογιών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

Tags: εκκλησία της ΕλλάδοςΜητρόπολη ΙερισσούΜητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος

* Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο με αναφορά ως πηγή το orthodoxtimes.gr, με ενεργό σύνδεσμο προς την εν λόγω δημοσίευση

Ακολουθήστε το OrthodoxTimes.gr στο Google News και μάθετε όλα τα νέα για την Ορθοδοξία στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον Ορθόδοξο κόσμο, την κοινωνία και τον άνθρωπο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο OrthodoxTimes.gr


Διαβάστε Επίσης

Ο Αρχιεπίσκοπος στην καλοκαιρινή εκδήλωση του ΚΔΗΦ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος στην καλοκαιρινή εκδήλωση του ΚΔΗΦ

10 Ιουλίου, 2025
Ο Σύνδεσμος Ιερέων της Μητρόπολης Κίτρους για την απόφαση της Βουλής σχετικά με την Ι.Μ. Παναγίας της Πέτρας Ολύμπου
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Σύνδεσμος Ιερέων της Μητρόπολης Κίτρους για την απόφαση της Βουλής σχετικά με την Ι.Μ. Παναγίας της Πέτρας Ολύμπου

10 Ιουλίου, 2025
Με επιτυχία ο πρώτος χρόνος λειτουργίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Παραμυθίας
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με επιτυχία ο πρώτος χρόνος λειτουργίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Παραμυθίας

10 Ιουλίου, 2025
Επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 250 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λευκάδας
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 250 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λευκάδας

10 Ιουλίου, 2025
Αγιασμός στις Κατασκηνώσεις «Παναγία Φανερωμένη» στις Λιβανάτες
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αγιασμός στις Κατασκηνώσεις «Παναγία Φανερωμένη» στις Λιβανάτες

10 Ιουλίου, 2025
Θεία Λειτουργία για την εορτή της Παναγίας “Τριχερούσας” στην Νέα Κίο Αργολίδος
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Θεία Λειτουργία για την εορτή της Παναγίας “Τριχερούσας” στην Νέα Κίο Αργολίδος

10 Ιουλίου, 2025
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Next Post
Εορτάστηκαν λαμπρά στους ναούς της Μητρόπολης Παραμυθίας οι Αγ. Κων/νος και Ελένη

Εορτάστηκαν λαμπρά στους ναούς της Μητρόπολης Παραμυθίας οι Αγ. Κων/νος και Ελένη

Ροή Ειδήσεων

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς στην Αττική

Πύρινα μέτωπα σε Οινιάδες Αιτωλοακαρνανίας και Δρέπανο Κοζάνης

by NewsRoom
Ιούλ 10, 2025 | 16:52
0

Οινιάδες Αιτωλοακαρνανίας Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, Οινιάδες, της Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο...

Ο Αρχιεπίσκοπος στην καλοκαιρινή εκδήλωση του ΚΔΗΦ

Ο Αρχιεπίσκοπος στην καλοκαιρινή εκδήλωση του ΚΔΗΦ

by NewsRoom
Ιούλ 10, 2025 | 16:23
0

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025, η καλοκαιρινή γιορτή στο...

Λαμπρός εορτασμός για τα 31 έτη από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Βεροίας (ΦΩΤΟ)

Λαμπρός εορτασμός για τα 31 έτη από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Βεροίας (ΦΩΤΟ)

by NewsRoom
Ιούλ 10, 2025 | 16:03
0

Τη 10η Ιουλίου εορτάζεται ετησίως στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Τριχερούσης, καθώς...

Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαστε εδώ όχι μόνο ως φίλοι της Ουκρανίας αλλά και ως υπερασπιστές των αξιών

Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαστε εδώ όχι μόνο ως φίλοι της Ουκρανίας αλλά και ως υπερασπιστές των αξιών

by NewsRoom
Ιούλ 10, 2025 | 15:46
0

«Είμαστε εδώ σήμερα όχι μόνο ως φίλοι της Ουκρανίας αλλά και ως υπερασπιστές των αξιών», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός...

Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Πολύπλευρο ποιμαντικό, πολιτιστικό και ειρηνευτικό έργο του Πατριαρχείου

Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Πολύπλευρο ποιμαντικό, πολιτιστικό και ειρηνευτικό έργο του Πατριαρχείου

by NewsRoom
Ιούλ 10, 2025 | 15:01
0

Την 9η Ιουλίου 2025, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος υποδέχτηκε θερμά στο Ισραήλ τον Πρέσβη του Καζακστάν, κ. Daulet...

Μητρόπολη Αιτωλίας: Ολοκληρώθηκε η Γ’ κατασκηνωτική περίοδος αγοριών Δημοτικού στη Ρίζα Ναυπακτίας

Μητρόπολη Αιτωλίας: Ολοκληρώθηκε η Γ’ κατασκηνωτική περίοδος αγοριών Δημοτικού στη Ρίζα Ναυπακτίας

by NewsRoom
Ιούλ 10, 2025 | 14:38
0

Ολοκληρώθηκε η κατασκηνωτική περίοδος αγοριών Δημοτικού, στην παραθαλάσσια περιοχή της Ρίζας Ναυπακτίας, που βρίσκεται η Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως...

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας



Σύνδεσμοι

  • Ορθοδοξία
  • Πολιτική
  • Επικαιρότητα
  • Πνευματικότητα
  • Πολιτισμός
  • Απόψεις - Άρθρα
  • Μελχισεδέκ

Ακολουθήστε μας

Ταυτότητα

Διαφήμιση

Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

© 2025 OrthodoxTimes.gr
digital world media

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ENGLISH VERSION


© 2024 OrthodoxTimes.gr - All rights reserved.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.AcceptReject Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT