• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 18 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
NEWSLETTER
Orthodox Times
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
No Result
View All Result
Orthodox Times
No Result
View All Result

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Η Παναγία είναι η ωραιότερη ποιήτρια και το ωραιότερο ποίημα

Μαρ 22, 2025 | 11:32
in ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Η Παναγία είναι η ωραιότερη ποιήτρια και το ωραιότερο ποίημα

Στον Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστάτησε απόψε στην Ακολουθία της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, όπου στο πλαίσιο του τριημέρου εορτασμού της Συνάξεως πάντων των εν Φθιώτιδι διαλαμψάντων Αγίων, στο Ναό εναποτέθησαν αποτμήματα των Χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων των Αγίων της Φθιωτικής Εκκλησίας προς ευλογία και ενίσχυση των πιστών.

Η Ιερά Ακολουθία μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Στην Ιερά Ακολουθία έψαλαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με τις αγγελικές φωνές τους μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Λαμίας και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, αποκομίζοντας την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών και το έπαινό όλων των παρισταμένων πιστών οι οποίοι και κατέκλυσαν για μία ακόμη φορά τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας.

Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών χαρακτηριστικά ανέφερε:

«H προσευχητική μας συνάντηση με εσάς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Λαμίας και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Καρπενησίου συμπίπτει με δύο πολύ ευλογημένες συγκύριες. Η μία είναι καθαρά εκκλησιαστική, καθαρά πνευματική, είναι η εορτή της Σύναξης των Φθιωτών Αγίων.

Είναι οι Άγιοι, οι οποίοι αναδείχθηκαν μέσα από την Εκκλησία της Φθιώτιδας είτε γεννήθηκαν εδώ, είτε έζησαν εδώ, είτε έδρασαν εδώ, με τελευταίο και πιο πρόσφατο τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη, του οποίου το σκήνωμα βρίσκεται στην Ιερά Μονή Οσίου Αγάθωνος.

Αυτή είναι η πρώτη όμορφη συγκυρία και μεγάλη ευλογία για σας και η προσευχή μας στους Αγίους αυτούς είναι, να σας προστατεύουν, να σας σκεπάζουν και να δίνουν δύναμη στους στόχους και στις επιθυμίες σας, να ενδυναμώνουν τα όνειρά σας και να υψώνουν το πήχη των προσανατολισμών σας και των σχεδίων σας, ώστε πάντα το κεφάλι σας να το έχετε ψηλά, να κοιτάτε και μακριά αλλά και ψηλά, ώστε με ελπίδα και με αισιοδοξία να χαράζετε δρόμους στη ζωή σας και κυρίως να μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να απογοητευθεί γιατί στη ζωή μας πολλές φορές θα υπάρξουν συγκυρίες, καταστάσεις ή ακόμα και άνθρωποι, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να κοντύνουν τα όνειρά μας ή να κοντύνουν και την προσωπικότητά μας, να μας βλάψουν, να σπιλώσουν την προσωπικότητα μας, να γίνουν εμπόδιο στο σχεδιασμό μας ή στην περπατησιά μας.

Όταν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις, θα πρέπει να γινόμαστε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι και πιο αισιόδοξοι και με τη δύναμη της Παναγίας, με τη δύναμη των Αγίων μας δεν θα παραιτηθούμε, ούτε θα απελπιστούμε, αλλά αντίθετα θα συνεχίσουμε το δρόμο της προόδου, που είναι δρόμος ομορφιάς, που είναι δρόμος χαράς, που είναι δρόμος ελπίδας που είναι δρόμος γεμάτος φως.

Η δεύτερη συγκυρία είναι ότι σήμερα είναι παγκόσμια ημέρα ποίησης και αξιωθήκατε να μελωδήσετε και να ψάλλετε ένα από τα ωραιότερα ποιήματα, το οποίο προσέφερε η ανθρώπινη καρδιά, η ανθρώπινη σκέψη, η ανθρώπινη λογοτεχνία στην οικουμένη ολόκληρη που είναι ο Ακάθιστος Ύμνος, τόσο οι κανόνες του Ακαθίστου Ύμνου τους οποίους ψάλατε όσο και το Κοντάκιο, ο Ακάθιστος Ύμνος, όσο και οι Οίκοι που προσφέραμε σήμερα από την Γ’ Στάση των Χαιρετισμών, όσο και οι τελευταίες προσευχές τις οποίες απήγγειλαν οι συμμαθητές σας και τις υπόλοιπες προσευχές, ένα ποίημα ειρήνης και αγάπης, ένα ποίημα καλοσύνης, ένα ποίημα συγχωρητικότητος, ένα ποίημα τρυφερότητος, ένα ποίημα στοργής, ένα ποίημα, το οποίο απευθύνεται στην πιο γλυκιά Μητέρα του κόσμου, στην Υπεραγία Θεοτόκο, ένα ποίημα το οποίο προσφέρεται από τον άνθρωπο τον πονεμένο, από τον άνθρωπο τον δυσκολεμένο, από τον άνθρωπο που είναι ασθενής, από τον άνθρωπο ο οποίος βιώνει στεναχώρια, από τον άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται μέσα στη θλίψη, βρίσκει, αντλεί παρηγοριά ψέλνοντας στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Παγκόσμια ημέρα ποίησης σήμερα και θα άξιζε να αναρωτηθείτε σε συνεργασία με τους εκλεκτούς φιλολόγους καθηγητές σας, πόσο έχει εμπνευστεί η νεοελληνική για παράδειγμα ποίηση από το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τι στίχους έχει χαρίσει ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Βάρναλης, ο Καβάφης, ο Σικελιανός, ο Βρεττάκος, τόσοι σπουδαίοι ποιητές αλλά και λογοτέχνες κι αν ακόμα σας δυσκολεύει η φιλολογική προσέγγιση επιλέξετε τη μουσική προσέγγιση, πόσα τραγούδια λαϊκά, ρεμπέτικα, έντεχνα σε όλο το φάσμα, δημοτικά, της παραδόσεως της λαϊκής, δεν έχουν εμπνευστεί ή δεν έχουν αφιερωθεί ή δεν έχουν αναφορές στο πρόσωπο της Παναγίας. Πόσοι στεναγμοί «Αχ! Παναγία μου» δεν υπάρχουν στα τραγούδια του λαού μας. Πόσες κραυγές ελπίδας δεν υπάρχουν μέσα στην πολιτισμική παράδοση, διαχρονία και ιδιοπροσωπία του τόπου μας.

Αν στρέψουμε το βλέμμα μας στο πρόσωπο της Παναγίας, σε αυτό το πρόσωπο που έκανε «να μωρανθούν οι δεινοί συζητηταί και να μαραθούν οι των μύθων ποιηταί».

Αυτό ακούσαμε σήμερα «Χαῖρε͵ ὅτι ἐμωράνθησαν οἱ δεινοὶ συζητηταί· χαῖρε͵ ὅτι ἐμαράνθησαν οἱ τῶν μύθων ποιηταί» γιατί η κατ’ εξοχήν ποιήτρια είναι η ίδια η Παναγία, γιατί η Παναγία μίλησε με πράξεις, μίλησε με την αποδοχή του θελήματος του Θεού στη ζωή της, μίλησε με την ταπεινότητα της, μίλησε με την σιγή Της, μίλησε με τα δάκρυά Της πάνω στο Σταυρό, μίλησε με την οδύνη Της όταν ο Υιός Της ο Μονογενής, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός εκδιώχθηκε λοιδορούμενος, συκοφαντούμενος, βλασφημούμενος και οδηγήθηκε από τον άνθρωπο που ευεργέτησε, από τους ανθρώπους τους οποίους θεράπευσε, από τους ανθρώπους, στους οποίους προσέφερε τα πάντα, από αυτούς τους ανθρώπους οδηγήθηκε πάνω στον Γολγοθά.

Αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι ευεργετήθηκαν από τον Χριστό, αυτοί έκραζαν «ἆρον ἆρον σταύρωσον αὐτόν» και αυτοί επέλεγαν να σταυρωθεί ο Χριστός και να αφεθεί ελεύθερος ο Βαραββάς και όλα αυτά τα έζησε η Παναγία Μητέρα με σιωπή, με καρτερία κυρίως με ανεξικακία, δεν έπαψε να αγαπά όλο τον κόσμο, δεν έπαψε να αγαπά ακόμη και τους σταυρωτές του Χριστού, δεν έχει πάψει να αγαπά ακόμα και αυτούς που και σήμερα βλασφημούν το όνομά Της, υβρίζουν το όνομά Της, δεν παύει να αγαπά ακόμα και αυτούς τους κακότεχνους που επιχειρούν με κακοτεχνίες, να στρεβλώσουν το πρόσωπό Της και αυτό να το ονομάζουν τέχνη, πολιτισμό.

Η Παναγία είναι η ωραιότερη ποιήτρια και το ωραιότερο ποίημα!

Άραγε πώς θα ένιωθαν μπροστά σε αυτά τα τερατουργήματα της δήθεν τέχνης, αν στεκόταν μπροστά ο Σεφέρης, ο Ελύτης, οι νομπελίστες έλληνες ποιητές, οι μεγάλοι λειτουργοί και ιερουργοί του πνεύματος!
Άρα νομίζω ότι ωραιότερος τρόπος ως σχολείο, ως παρέα, ως συντροφιά, ως νεολαία, ως αυτή η όμορφη ομάδα που είστε όλοι σήμερα εδώ να εορτάσετε την παγκόσμια ημέρα ποίησης, νομίζω δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο όμορφη ημέρα που πιστεύω ότι θα μείνει μέσα στην καρδιά σας, στην ψυχή σας όχι μόνο ως ανάμνηση μιας εμπειρίας της σχολικής ζωής, αλλά ως μία κατάθεση ψυχής την οποία προσφέρατε στην εικόνα της Παναγίας μας.

Εύχομαι η Παναγία μας να εμπνεύσει την ποίηση στη ζωή σας, να είστε ποιητές και ποιήτριες, δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί Πατέρες της Εκκλησίας τονίζουν, ότι δεν μπορεί κανείς να είναι θεολόγος εάν δεν είναι ποιητής, δεν μπορείς να προσεγγίσεις τα Μυστήρια του Θεού, τα Μυστήρια του κόσμου, να μιλήσεις για τον θάνατο, να συνομιλήσεις μαζί του, να μιλήσεις για την αγάπη, για τον έρωτα, για τη φιλία, να μιλήσεις και να προσεγγίσεις όλα τα μεγάλα ζητήματα της ύπαρξης, αν δεν είσαι ποιητής, αν δηλαδή δεν είσαι ελεύθερος από τετραγωνισμούς και κουτάκια και σχήματα κι αν δεν είσαι διατεθειμένος να αφεθείς στο Μυστήριο του πνεύματος, της τέχνης, στο μυστήριο της αγάπης.

Εύχομαι η ζωή σας να είναι γεμάτη τέχνη, η ζωή σας να είναι γεμάτη πολιτισμό, η ζωή σας να είναι γεμάτη ποίηση, η ζωή σας να είναι γεμάτη από τα άνθη της Παναγίας ως αντίδοση, ως αντιπελάργηση, ως αντιδώρημα στα δώρα που εσείς Της προσφέρετε σήμερα».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Φθιώτιδος Συμεών: «Η Παναγία είναι η ωραιότερη ποιήτρια και το ωραιότερο ποίημα!»

Tags: Μητρόπολη ΦθιώτιδοςΜητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών

* Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο με αναφορά ως πηγή το orthodoxtimes.gr, με ενεργό σύνδεσμο προς την εν λόγω δημοσίευση

Ακολουθήστε το OrthodoxTimes.gr στο Google News και μάθετε όλα τα νέα για την Ορθοδοξία στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον Ορθόδοξο κόσμο, την κοινωνία και τον άνθρωπο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο OrthodoxTimes.gr


Διαβάστε Επίσης

Εόρτια Σύναξη του Γραφείου Νεότητος της Μητρόπολης Φθιώτιδος
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εόρτια Σύναξη του Γραφείου Νεότητος της Μητρόπολης Φθιώτιδος

14 Ιανουαρίου, 2026
Πρωτ. Γεώργιος Σχοινάς: «Η σημασία της πατρότητος στην εποχή μας»
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πρωτ. Γεώργιος Σχοινάς: «Η σημασία της πατρότητος στην εποχή μας»

13 Ιανουαρίου, 2026
Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Να επιλέξουμε Θεοφάνεια και όχι Θεοάγνοια
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Να επιλέξουμε Θεοφάνεια και όχι Θεοάγνοια

12 Ιανουαρίου, 2026
Λαμπρή Σύναξη στην Ι.Μ. Παναγίας Δαμάστας
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λαμπρή Σύναξη στην Ι.Μ. Παναγίας Δαμάστας

8 Ιανουαρίου, 2026
Πολυαρχιερατικά Θεοφάνεια στην Λοκρίδα (ΒΙΝΤΕΟ)
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πολυαρχιερατικά Θεοφάνεια στην Λοκρίδα (ΒΙΝΤΕΟ)

7 Ιανουαρίου, 2026
Στην ιστορική Επισκοπή Ταλαντίου και Λοκρίδος ο Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Θεολόγος
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στην ιστορική Επισκοπή Ταλαντίου και Λοκρίδος ο Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Θεολόγος

6 Ιανουαρίου, 2026
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Next Post
Μητροπολίτης Σερρών: Άνοιξη και χαρά, το πανσεβάσμιο πρόσωπο της Θεοτόκου

Μητροπολίτης Σερρών: Άνοιξη και χαρά, το πανσεβάσμιο πρόσωπο της Θεοτόκου

Ροή Ειδήσεων

Στη Νέα Ορλεάνη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για το Ελληνικό Φεστιβάλ Χορού

Στη Νέα Ορλεάνη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για το Ελληνικό Φεστιβάλ Χορού

by NewsRoom
Ιαν 17, 2026 | 18:07
0

Στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα βρέθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2026 ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, με την ευκαιρία της...

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Τανάγρας – Θηβων

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Τανάγρας – Θηβων

by NewsRoom
Ιαν 17, 2026 | 17:54
0

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η ιερά μνήμη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό...

Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου εντός του συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Σερίφου

Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου εντός του συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Σερίφου

by NewsRoom
Ιαν 17, 2026 | 17:47
0

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε σήμερα το πρωί τα Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Ανδρέα, Αντωνίου και...

Επίσκοπος Ασσου: Ολοι ανησυχούμε για το αύριο και τον κίνδυνο ενός εμφυλίου πολέμου στη Βενεζουέλα

Επίσκοπος Ασσου: Ολοι ανησυχούμε για το αύριο και τον κίνδυνο ενός εμφυλίου πολέμου στη Βενεζουέλα

by NewsRoom
Ιαν 17, 2026 | 17:39
0

Από τον ΣΩΤΗΡΗ ΛΕΤΣΙΟ «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά στα μέλη της ελληνικής κοινότητας στη Βενεζουέλα. Σας το...

Τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

by NewsRoom
Ιαν 17, 2026 | 17:07
0

Στα Ιωάννινα βρέθηκε το Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2026, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου,...

Τη Βασιλόπιτα της Στέγης Γερόντων Αγίας Παρασκευής ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος

Τη Βασιλόπιτα της Στέγης Γερόντων Αγίας Παρασκευής ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος

by NewsRoom
Ιαν 17, 2026 | 16:46
0

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της Στέγης Γερόντων Αγίας Παρασκευής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ευλόγησε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών...

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας



Σύνδεσμοι

  • Ορθοδοξία
  • Πολιτική
  • Επικαιρότητα
  • Πνευματικότητα
  • Πολιτισμός
  • Απόψεις - Άρθρα
  • Μελχισεδέκ

Ακολουθήστε μας

Ταυτότητα

Διαφήμιση

Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

© 2026 OrthodoxTimes.gr
digital world media

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ENGLISH VERSION


© 2024 OrthodoxTimes.gr - All rights reserved.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.AcceptReject Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT