• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022
No Result
View All Result
NEWSLETTER
Orthodox Times
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
No Result
View All Result
Orthodox Times
No Result
View All Result

Μήνυμα ελπίδας η αποκατάσταση του κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου

Μαΐ 19, 2022 | 12:54
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μήνυμα ελπίδας η αποκατάσταση του κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου

Στις 26 Οκτωβρίου του 2016 ο Πανάγιος Τάφος ξανάνοιξε μετά από 7 ή – κατά άλλους μελετητές – 5 αιώνες σε ζωντανή μετάδοση από το National Geographic σε ένα τηλεοπτικό κοινό 2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Τώνια Μοροπούλου ήταν ο άνθρωπος πίσω από την διεπιστημονική ομάδα και τις καινοτόμες εργασίες για την αποκατάσταση του ιερού κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου. «Είμαστε ευτυχείς, είμαι ευτυχής που παρουσίασα στον Δήμο Αθηναίων μετά από πρόσκληση από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, το έργο της διεπιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ. Ένα έργο που δεν ένωσε μόνο τις χριστιανικές κοινότητες στην Ιερουσαλήμ, ένωσε τους δύο λαούς της Ιερουσαλήμ, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, και μπόρεσε να δώσει το μήνυμα της ελπίδας και της ανάστασης σε όλη την ανθρωπότητα που το παρακολούθησε» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μοροπούλου μετά από μια εκτενή παρουσίαση της μεθοδολογίας και των τεχνολογιών που εφαρμόστηκαν στο παγκόσμιου βεληνεκούς μνημείο.

Όπως εξήγησε η κ. Μοροπούλου, το εργοτάξιο στήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην διακοπούν οι λατρευτικές λειτουργίες και οι προσκυνητές να συνεχίσουν να προσέρχονται ανεμπόδιστα και με ασφάλεια. Επιπλέον, οργανώθηκε εργαστήριο συντήρησης και ένα διεπιστημονικό εργαστήριο, με στόχο τον άριστο συντονισμό όσων συμμετείχαν στο έργο, ενώ επιλέχθηκαν αποκλειστικά τεχνικές ελάχιστα παρεμβατικές. Το ΕΜΠ συνήθως εκπονεί έρευνες και όχι έργα, όμως, εν προκειμένω, ανέλαβε πολύ περισσότερους ρόλους υποστηρίζοντας επιστημονικά τις εργασίες και εισηγούμενο στην διοίκηση του έργου, στην οποία συμμετείχαν και οι Χριστιανικοί ηγέτες, για την λήψη αποφάσεων και τη διαχείριση του εργοταξίου. Μάλιστα, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες επιτεύχθηκε μια ιστορική συμφωνία μεταξύ των τριών χριστιανικών κοινοτήτων, εξουσιοδοτώντας τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, σε διαρκή συνεργασία με τους προκαθήμενους των τριών Χριστιανικών Κοινοτήτων, των φυλάκων του Παναγίου Τάφου, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο ΙΙΙ, τον Κουστωδό της Αγίας Γης του Τάγματος των Φραγκισκανών, Pierbattista Pizzaballa (έως Μάιο 2016), σημερινό Λατίνο Πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα, και Fransesco Patton (από Ιούνιο 2016), καθώς και τον Αρμένιο Πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα, κ.κ. Nourhan Manougian, να συντονίζει όλες τις επιστημονικές, τεχνικές και διαχειριστικές δομές του έργου. Πρόκειται για ένα έργο «καινοτόμο το οποίο εγγράφει τις δικές του παρακαταθήκες στην προστασία των μνημείων» επισημαίνει η κ. Μοροπούλου, προσθέτοντας ότι «την ενότητα» που προσέφερε στις κοινότητες της Ιερουσαλήμ «θέλουμε να εξακολουθήσουμε να την υπηρετούμε».

Η μεθοδολογία που εφαρμόστηκε στον Πανάγιο Τάφο, με εξαιρετικά σχολιαστική και επίπονη δουλειά από ελληνικά συνεργεία αναστηλωτών και συντηρητών, «αποτέλεσε τουλάχιστον για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπόδειγμα διεπιστημονικής μελέτης και έργου αποκατάστασης, αναστήλωσης και συντήρησης. Για αυτό παρουσιάστηκε και διαμορφώνει τις σύγχρονες τάσεις της προστασίας των μνημείων. Εάν κανείς δει την επιστημονική παραγωγή από εκεί και πέρα, έχει ήδη αφήσει τη σφραγίδα του αυτό το έργο» υπογραμμίζει η καθηγήτρια του ΕΜΠ. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήθηκαν καινοτόμα εργαλεία για την διάγνωση των μη ορατών στρωμάτων του ιερού κουβούκλιου. Με τη χρήση γεωραντάρ η ομάδα προχώρησε στην προβολή της εσωτερικής δομής του μνημείου, χωρίς να προκαλέσει οποιαδήποτε καταστροφή, γεγονός που επέτρεψε την εκτίμηση της ποσότητας αλλά και των υλικών αποκατάστασης και συντήρησης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε το έργο «εμβληματικό» επισημαίνοντας μάλιστα ότι η συγκεκριμένη λέξη χρησιμοποιείται «μάλλον καταχρηστικά σε άλλες περιπτώσεις, σε άλλα, συνήθως μεγάλου προϋπολογισμού και πολλών αναμενόμενων θετικών επιπτώσεων, τεχνικά έργα». Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης, «κανένα δεν μπορεί να συγκριθεί, κανένα δεν μπορεί να προσομοιωθεί με το έργο που συζητάμε σήμερα. Είναι μοναδικό». «Στην Ιερουσαλήμ ανάμεσα στη Μεσόγειο και τη Νεκρά Θάλασσα, μια πόλη μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, μια πόλη με τέσσερις συνοικίες, τη χριστιανική, την αρμένικη, τη μουσουλμανική και την εβραϊκή (η σειρά αναφοράς ασφαλώς είναι τυχαία) με ένα τοίχος 4 χλμ. του 16ου αιώνα, το οποίο διαθέτει 8 πύλες, από τις οποίες 7 είναι ανοικτές, στην παλιά Πόλη που μέσα σε ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο περικλείονται 50 αιώνες ιστορικής διαδρομής, εκεί που προσκυνούν 20 αιώνες χριστιανικής πίστης, βρίσκεται το σημαντικότερο μνημείο του Χριστιανισμού και όχι μόνο, ο Πανάγιος Τάφος» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. Όπως επεσήμανε ο κ. Μπακογιάννης, η τελευταία φορά που εκτελέστηκαν εργασίες στον Πανάγιο Τάφο, τον «λαξευμένο σε βράχο, μέσα από μια αλληλουχία καταστροφών που υπέστη, αλλά και αναστηλώσεων, οι οποίες αμφότερες αναδεικνύουν την ιστορική του πορεία» ήταν πριν από 70 χρόνια. «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που το έργο βρέθηκε στα έμπειρα χέρια της διεπιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, ενός εκπαιδευτικού Ιδρύματος που αποτελεί βαριά κληρονομιά,αλλά και τοπόσημο, ένα αληθινό κόσμημα για την πόλη μας» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, συγχαίροντας την καθηγήτρια του ΕΜΠ και όλη την ομάδα που εργάστηκε στο έργο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την αυξημένη δυσκολία του εγχειρήματος, όπως είπε η κ. Μοροπούλου, «το αποκατεστημένο Ιερό Κουβούκλιο παραδόθηκε ολοκληρωμένο εντός χρονοδιαγράμματος και με απόλυτη διαφάνεια όσον αφορά την οικονομική διαχείριση» ενώ σε αυτό εργάστηκαν 70 Έλληνες επιστήμονες, αναστηλωτές, συντηρητές και τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων. Επιπλέον, έκτοτε, η επιστημονική έρευνα συνεχίζεται για τα ιστορικά υλικά, σχετικά με την τεχνολογία, την προέλευσή τους και την αρχαιομετρία, ενώ η ομάδα στοχεύει στην ανάπτυξη και ανάρτηση όλων των δεδομένων σε πλατφόρμα 5 διαστάσεων με όλα τα επίπεδα πληροφορίας και την απεικόνιση όλων των ιστορικών φάσεων του μνημείου με βάση τα δεδομένα που συλλέχθηκαν και αναλύθηκαν αλλά και τη διάχυση στην επιστημονική κοινότητα όλης της πολύτιμης εμπειρίας και τεχνογνωσίας που αποκτήθηκε.

Tags: επικαιρότητα

* Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο με αναφορά ως πηγή το orthodoxtimes.gr, με ενεργό σύνδεσμο προς την εν λόγω δημοσίευση

Ακολουθήστε το OrthodoxTimes.gr στο Google News και μάθετε όλα τα νέα για την Ορθοδοξία στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον Ορθόδοξο κόσμο, την κοινωνία και τον άνθρωπο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο OrthodoxTimes.gr


Διαβάστε Επίσης

Κορονοϊός: 9.360 νέα κρούσματα, 23 θάνατοι, 102 διασωληνωμένοι
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: 9.360 νέα κρούσματα, 23 θάνατοι, 102 διασωληνωμένοι

4 Ιουλίου, 2022
Κορονοϊός: 4.832 νέα κρούσματα, 11 νεκροί, 97 διασωληνωμένοι
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: 15.869 νέα κρούσματα, 14 θάνατοι, 95 διασωληνωμένοι

1 Ιουλίου, 2022
Κορονοϊός: 3.739 νέα κρούσματα, 356 διασωληνωμένοι, 29 νέοι θάνατοι
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: 15.498 νέα κρούσματα, 13 θάνατοι, 97 διασωληνωμένοι

30 Ιουνίου, 2022
Κορονοϊός: 23.335 κρούσματα, 61 νέοι θάνατοι, 360 διασωληνωμένοι
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: 16.115 νέα κρούσματα, 9 νέοι θάνατοι, 95 διασωληνωμένοι

29 Ιουνίου, 2022
Μ. Χαρακόπουλος με Μητροπολίτη Λαρίσης: Η Αγία Σοφία κινδυνεύει με μόνιμη καταστροφή
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Χαρακόπουλος με Μητροπολίτη Λαρίσης: Η Αγία Σοφία κινδυνεύει με μόνιμη καταστροφή

29 Ιουνίου, 2022
Κορονοϊός: 20.084 νέα κρούσματα, 16 νέοι θάνατοι, 95 διασωληνωμένοι
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: 20.084 νέα κρούσματα, 16 νέοι θάνατοι, 95 διασωληνωμένοι

28 Ιουνίου, 2022
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Next Post
Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κολοκυνθούς Καστορίας

Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κολοκυνθούς Καστορίας

Ροή Ειδήσεων

Κορονοϊός: 9.360 νέα κρούσματα, 23 θάνατοι, 102 διασωληνωμένοι

Κορονοϊός: 9.360 νέα κρούσματα, 23 θάνατοι, 102 διασωληνωμένοι

by NewsRoom
Ιούλ 04, 2022 | 18:56
0

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 9.360. Ο συνολικός αριθμός...

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας τιμά την μνήμη του Αγίου Θεοδώρου Επισκόπου Κυρήνης

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας τιμά την μνήμη του Αγίου Θεοδώρου Επισκόπου Κυρήνης

by NewsRoom
Ιούλ 04, 2022 | 17:57
0

Στο Ιερό Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων εντός του Πατριαρχικού Μεγάρου, χοροστάτησε σήμερα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και...

Κυριακή Γ΄ Ματθαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή Γ΄ Ματθαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου (ΒΙΝΤΕΟ)

by NewsRoom
Ιούλ 04, 2022 | 15:50
0

Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, Γ΄ Ματθαίου, ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό...

Η απονομή των τίτλων των αποφοίτων της Σχολής της Κοινότητας Ρέμλης

Η απονομή των τίτλων των αποφοίτων της Σχολής της Κοινότητας Ρέμλης

by NewsRoom
Ιούλ 04, 2022 | 15:20
0

Το απόγευμα της Πέμπτης, 30 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα εκδηλώσεων η τελετή απονομής των τίτλων των πενήντα τεσσάρων...

Ανεπαύθη εν Κυρίω η Μοναχή Θεοδότη της Ιεράς Μονής Αγ. Βλασίου Τρικάλων

Ανεπαύθη εν Κυρίω η Μοναχή Θεοδότη της Ιεράς Μονής Αγ. Βλασίου Τρικάλων

by NewsRoom
Ιούλ 04, 2022 | 15:02
0

Η Μητρόπολη Κορίνθου προέπεμψε σήμερα Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022, την Αδελφή της Ι. Μονής Αγ. Βλασίου Τρικάλων, μακαριστή Μοναχή...

«Καλοκαιρινή Κατασκήνωση… αποχαιρετώντας τον Ιούνιο!»

«Καλοκαιρινή Κατασκήνωση… αποχαιρετώντας τον Ιούνιο!»

by NewsRoom
Ιούλ 04, 2022 | 14:56
0

Μία είναι πλέον η επιλογή για τα πιο δροσερά καλοκαίρια των παιδιών…κι αυτή ονομάζεται «Κατασκήνωση στην…πόλη μας!» του Πολυχώρου...

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας



Σύνδεσμοι

  • Ορθοδοξία
  • Πολιτική
  • Επικαιρότητα
  • Πνευματικότητα
  • Πολιτισμός
  • Απόψεις - Άρθρα
  • Μελχισεδέκ

Ακολουθήστε μας

Ταυτότητα

Διαφήμιση

Επικοινωνία

© 2022 OrthodoxTimes.gr
digital world media

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ENGLISH VERSION


© 2022 OrthodoxTimes.gr - All rights reserved.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.AcceptReject Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT