Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε στην Αίγινα η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Σώζοντος, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στην Πέρδικα.
Το απόγευμα της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου 2026 τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης, Γενικός Αρχιερατικός Επόπτης Αιγίνης.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Σώζοντος στους κεντρικούς δρόμους της Πέρδικας, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το πρωί της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής, με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Μαρής.
Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα στους πιστούς στο αρχονταρίκι του Ιερού Ναού.














