Με ιδιαίτερη πνευματική χαρά και συγκίνηση τελέστηκε χθες, Τρίτη της Διακαινησίμου, λαμπρά Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό, παρουσία πλήθους ευσεβών πιστών.
Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόφιλος Αλχούρη, ενώ ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής συμμετείχε συμπροσευχητικώς, απευθύνοντας στο εκκλησίασμα λόγο αναστάσιμο και βαθιά θεολογικό σε σε ή με το πρόσωπο της Παναγίας .
Στο κήρυγμά του τόνισε ότι η χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου συνδέεται άρρηκτα με το ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία έγινε το δοχείο της θείας Χάριτος. Δι’ αυτής ο Θείος Λόγος προσέλαβε σάρκα και οστά, και με το μυστήριο της Ενανθρωπήσεως προσφέρθηκε στον άνθρωπο η δυνατότητα της θεώσεως και του αγιασμού.
Πηγή: Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής


















