Στις 26, 27 και 28 Δεκεμβρίου 2025, ο Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος επισκέφθηκε την Οκινάουα και το Τόκιο για τον εορτασμό της μεγάλης δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.
Στην Οκινάουα, το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης, πλαισιούμενος από τον π. Andrew Kearns, που υπηρετεί στην αμερικανική βάση της Οκινάουα, και τον ιερομόναχο π. Επιφάνιο Γρηγοριάτη. Μετά τη Θεία Λατρεία, όλοι οι εκκλησιαζόμενοι είχαν την ευκαιρία της επικοινωνίας μεταξύ τους σε ατμόσφαιρα πνευματικής χαράς και εν Χριστώ αγάπης.
Την επομένη, 28 Δεκεμβρίου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στο Τόκιο. Στη ευχαριστιακή σύναξη συμμετείχε η νέα Πρέσβης της Ελλάδος στην Ιαπωνία, κ. Όλγα Κλιαμάκη, η οποία είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον σεβασμιώτατο και το έργο της Εξαρχίας.
Ο Μητροπολίτης στις ομιλίες του τόσο στην Οκινάουα όσο και στο Τόκιο μετέφερε τις σεπτές πατρικές ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, και απηύθυνε λόγους οικοδομής και παράκλησης προς τους πιστούς. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ιαπωνία υπό την δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες πατώντας στον σύνδεσμο ΕΔΩ














