Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2026, στις 13:30, τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης η νεκρώσιμη ακολουθία του Αγιοταφίτη Αρχιμανδρίτη π. Σεργίου Τσουκαλά, ο οποίος εκοιμήθη τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 20 Ιουνίου 2026.
Ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης Σέργιος, με την αγαστή συνεργασία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, διέμενε τα τελευταία χρόνια στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη. Εκεί δεχόταν τη φροντίδα και την υποστήριξη των πατέρων της Μονής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της εύθραυστης υγείας του, καθώς και τη συμπαράσταση της οικογένειας του αδελφού του, κ. Κωνσταντίνου Τσουκαλά. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), όπου υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό ποδιού λόγω επιπλοκών από τον σακχαρώδη διαβήτη. Εκεί άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί του Σαββάτου 20 Ιουνίου 2026.
Της νεκρώσιμης ακολουθίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, Αρχιμανδρίτη π. Διονυσίου, και του εκπροσώπου του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Αρχιμανδρίτη Ιερωνύμου, Εξάρχου Αθηνών.
Στη νεκρώσιμη ακολουθία συμμετείχαν οι πατέρες της Μονής Επανωσήφη, κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, συγγενείς και πλήθος πιστών από την πόλη του Ηρακλείου, από την οποία καταγόταν ο εκλιπών.
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Αρχιεπισκοπή Κρήτης και την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη για τη μέριμνα και τη φιλοξενία που προσέφεραν στον μακαριστό κληρικό κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Αιωνία η μνήμη του.
Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων















