Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Επίσκοπος Βρισβάνης κ. Βαρθολομαίος έκοψε την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα της Ιεράς Επισκοπής Βρισβάνης.
Κατά την έναρξη της σεμνής εκδήλωσης, ο Επίσκοπος, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, ευχαρίστησε τους κληρικούς και λαϊκούς για την προσφορά τους στην Εκκλησία την προηγούμενη χρονιά, αναφέροντας ότι ήταν μια σημαντική χρονιά για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας καθώς εορτάστηκαν τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, με αποκορύφωμα την επιτυχή αποστολική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Επίσης, ήταν σημαντική χρονιά για την Ιερά Επισκοπή Βρισβάνης, η οποία δέχθηκε την ποιμαντική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου με την ευκαιρία του Συνεδρίου Νεολαίας, που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία και συγκέντρωσε περίπου 260 συμμετέχοντες.
Ο Επίσκοπος κ. Βαρθολομαίος τόνισε τη σημασία του να ξεκινάμε το νέο έτος με περισσότερη αγάπη, περισσότερο αυτοστοχασμό, περισσότερη ταπείνωση και περισσότερη αφοσίωση προς τον Θεό και τους αδέλφους μας.
Επίσης, ευχαρίστησε τον ιερό Κλήρο για τις προσπάθειές του το 2024, δηλώνοντας στο εκκλησίασμα ότι «είμαστε ευλογημένοι που έχουμε με καλούς κληρικούς», ενώ επισήμανε την ανάγκη για τους κληρικούς της Κουινσλάνδης, συμπεριλαμβανομένου του Επισκόπου, να κάνουν περισσότερα από όσα έκαναν τα προηγούμενα χρόνια, προς δόξαν Κυρίου και επ’ ωφελεία του λαού του Θεού.
Ο κ. Ηρακλής Κόλλιας ήταν ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί της Βασιλόπιτας. Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, ο Επίσκοπος επέδωσε στον κ. Κόλλια μια εικόνα του Αγίου Παϊσίου, προστάτη της Αυστραλίας, η οποία φιλοτεχνήθηκε από την Ιερά Μονή Παντανάσσης στη Νέα Νότιο Ουαλία. Ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τον κ. Κόλλια και του ευχήθηκε να έχει άφθονες ευλογίες.
Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος Βρισβάνης μετέφερε την αγάπη και τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου τόσο στους κληρικούς όσο και στους λαϊκούς, και τους ευχήθηκε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου η νέα χρονιά να είναι δημιουργική, σωτήρια, ασφαλής και με υγεία.