Το απόγευμα της Τρίτης 13 Ιανουαρίου 2026 ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας Εξακουστής Μαλλών Ιεράπετρας, προκειμένου να ευλογήσει την Βασιλόπιτα και να ευχηθεί στην Αδελφότητα του γυναικείου μοναστηριού για το νέος έτος, όπως έχει καθιερώσει να πράττει στην αρχή κάθε έτους.
Η ακολουθία τελέσθηκε στο Αρχονταρίκι της Μονής, όπου μετά την ευλόγηση της Βασιλόπιτας του μοναστηριού, ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε από καρδιάς στην Ηγουμένη Ολυμπιάδα Μοναχή και στα Μέλη της Αδελφότητας, καθώς και στους παριστάμενους φίλους και συνεργάτες της Μονής, το νέο έτος να είναι ευλογημένο, ειρηνικό και με πνευματική πρόοδο, καρποφορία και σωματική υγεία.
Στην τελετή συμμετείχαν ο Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Εφημέριος της Ενορίας Ελεούσας Ιεράπετρας και Αρχιερατικός Επίτροπος Β´ Περιφέρειας, ο Οικονόμος π. Αντώνιος Κανάρης, Εφημέριος της Μονής, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.
Παρέστησαν οι Πρόεδροι των Τοπικών Δημοτικών Κοινοτήτων Μαλλών κ. Εμμανουήλ Μεραμβελλιωτάκης και Ανατολής κ. Βασίλειος Ζαχαρόπουλος, ο Πρόεδρος των απανταχού Μαλλιωτών «Η Παναγία η Εξακουστή» κ. Ιωάννης Παπαδάκης, ο εκ Μαλλών ιατρός κ. Γεώργιος Παπαδάκης και αρκετοί προσκυνητές και φίλοι της ιστορικής Μονής.
Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα στο φιλόξενο Αρχονταρίκι της Μονής, ενώ ο ενενηκοντούτης εκ Μαλλών κ. Μιχαήλ Τσαγκαράκης επέδωσε και αφιέρωσε στον Μητροπολίτη κ. Κύριλλο μαντινάδες για τις εορτές του Αγίου Δωδεαημέρου.















