Την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2024, εορτάστηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ναό του Κυρίου.
Κατά την εορτή αυτή, η Εκκλησία, ιδιαίτερα των Ιεροσολύμων, θυμάται ότι η Θεοτόκος, κόρη των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας, με την ευδοκία του Θεού, παραδόθηκε σε ηλικία τριών ετών στους ιερείς του Ναού του Σολομώντα και παρέμεινε εκεί μέχρι την ηλικία των δεκατριών, όταν παραδόθηκε στον Ιωσήφ τον Μνήστορα, για να εκπληρώσει στη συνέχεια το έργο της Οικονομίας του Θεού για τη σωτηρία μας.
Όπως ψάλλει η Εκκλησία: «Το ιερό θησαύρισμα της δόξας του Θεού σήμερα εισάγεται στον Οίκο Κυρίου, φέρνοντας στην ανθρωπότητα τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος». Η εορτή αυτή εορτάστηκε:
Στον Ιερό Μοναστηριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με τη χοροστασία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, ανοίγοντας την περίοδο των Χριστουγέννων με τις Καταβασίες «Χριστός γεννάται δοξάσατε, Χριστός εξ ουρανού απαντήσατε».
Στη γειτονική Ιερά Μονή της Μεγάλης Παναγίας, με Εσπερινό από το απόγευμα και Θεία Λειτουργία το πρωί, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Μάδαβων κ. Αριστοβούλου, συλλειτουργούντων των Αγιοταφιτών Ιερομονάχων π. Φιλουμένου, π. Κλαυδίου και π. Χριστοδούλου, και των Ιεροδιακόνων Ευλογίου και Δοσιθέου, με ψάλτη τον Ιεροδιάκονο π. Συμεών και μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής Σιών, παρουσία Ιεροσολυμιτών και μοναχών από άλλες Μονές, ιδιαίτερα της συγκεκριμένης.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, την Ιερά Μονή επισκέφθηκε για προσκύνημα ο Πατριάρχης, συνοδευόμενος από Αγιοταφίτες Πατέρες και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα κ. Δημήτριο Αγγελόπουλο. Η Καθηγουμένη, μοναχή Μελάνη, που έχει ανακαινίσει τον Ιερό Ναό και την αγιογράφησή του, φιλοξένησε τους επισκέπτες και όλους τους συμμετέχοντες στην εορτή με πλούσια κεράσματα.
Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων