ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:20
Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε στον Ναό της Αναστάσεως, προκειμένου να πουν το «ύστατο χαίρε» στον μακαριστό Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο, ο οποίος εκοιμήθη στις 29 Ιουλίου.
Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Ιωάννου, τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη. Συγχοροστατούν οι Μητροπολίτες Ελμπασάν κ. Αντώνιος, Απολλωνίας και Φίερ κ. Νικόλαος, Βερατίου κ. Άστιος, Αμανατίας κ. Ναθαήλ, κι ο Επίσκοπος Κρύγιας κ. Αναστάσιος.
Το σκήνωμά του μακαριστού Μητροπολίτη, το οποίο είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από χθες το βράδυ, προσέλκυσε πλήθος πιστών και κληρικών που συνέρρεαν για να αποτίσουν φόρο τιμής.
Η ταφή του μακαριστού Μητροπολίτη Δημητρίου θα πραγματοποιηθεί στη Δρόπολη.
Το βράδυ της Δευτέρας, λίγο μετά τις 8 μ.μ., το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Δημητρίου έφθασε στην Αργυρόκαστρο, όπου το υποδέχθηκαν οι κληρικοί της Μητρόπολης, και κληρικοί της τοπικής κοινότητας. Το Τρισάγιο τέλεσαν οι Μητροπολίτες Απολλωνίας και Φιέρι, Νικόλαος, και Αμάντιας, Ναθαναήλ.
Ύστερα, την αγρυπνία υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μητροπολίτη τέλεσε ο Μητροπολίτης Αμάντιας Ναθαναήλ, στον Καθεδρικό Ναό.
Σήμερα το πρωί, τελείται Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στα Τίρανα υπέρ της αναπάσεως του μακαριστού Μητροπολίτη.















