• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 13 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
NEWSLETTER
Orthodox Times
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
No Result
View All Result
Orthodox Times
No Result
View All Result
Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δρομολογείται η συντήρηση και η ανάδειξη του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Μαρ 13, 2025 | 14:18
in ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δρομολογείται η συντήρηση και η ανάδειξη του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Το υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του για την ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, δρομολογεί το έργο της προστασίας και της ανάδειξης του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, το οποίο περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, λόγω της σημαντικότητας του μνημείου, το Υπουργείο Πολιτισμού ανέθεσε στο Πολυτεχνείο Κρήτης την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος για την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, την ερμηνεία της παθολογίας καθώς και την κατάρτιση προτάσεων για την αποκατάσταση του εμβληματικού μνημείου. Στις ερευνητικές εργασίες περιλαμβάνονται η ιστορική τεκμηρίωση των οικοδομικών φάσεων και προηγούμενων επεμβάσεων του μνημείου, αποτύπωση, διερεύνηση σύστασης υλικών δόμησης, καταγραφή βλαβών και φθορών, έλεγχος στατικής επάρκειας του κτηρίου και προτάσεις δομητικής αποκατάστασης, σε συνάφεια με την αρχιτεκτονική μορφολογία του ως κτηριακό συγκρότημα για την ένταξη νέων χρήσεων στο εσωτερικό αλλά και στους συνδεδεμένους με το παλάτι υπαίθριους χώρους, στην αυλή και στους κήπους. Επίσης, περιλαμβάνονται προτάσεις ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, μελέτη πυρασφάλειας- πυρόσβεσης και προσβασιμότητας ΑμεΑ, στο μεγαλύτερο μέρος των χώρων.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε: «Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου είναι ένα από τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα, όχι μόνο της Ρόδου και της Δωδεκανήσου, αλλά της Ελλάδας. Αποτελεί ένα οικιστικό σύνολο, μοναδικό στην πατρίδα μας, που διασώζεται σχεδόν ακέραιο, με τις οχυρώσεις και την πολεοδομική του οργάνωση, τα δημόσια κτήρια, τους ναούς και τις κατοικίες. Οφείλουμε να επενδύσουμε σε αυτό τον χώρο, που κηρύχθηκε και συμπεριλήφθηκε στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την ίδια την πόλη και τους κατοίκους της. Δεσπόζον και μείζον μνημείο αποτελεί το κτηριακό συγκρότημα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου. Το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης εκπόνησαν ένα ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο, μετά τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, συνθέτει τον οδικό χάρτη, για μια σειρά έργων αποκατάστασης και ανασχεδιασμού της λειτουργίας του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου. Λειτουργικά προβλήματα ανακύπτουν και με την προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία.

Οι επισκέπτες περιορίζονται στην αυλή και σε περιορισμένα σημεία του κτηρίου, ενώ ο ανελκυστήρας παρέχει περιορισμένη πρόσβαση. Παρά την ύπαρξη χώρου υγιεινής για ΑμεΑ, η γενική προσβασιμότητα παραμένει ανεπαρκής. Η προσβασιμότητα των ΑμεΑ στους χώρους του Παλατιού, αλλά και η προσαρμογή των σύγχρονων χρήσεων στο μνημειακό συγκρότημα αποτελεί προτεραιότητά μας. Επίσης, η σύνδεση του μνημείου με το περιβάλλον του είναι περιορισμένη. Το σύνθετο αυτό έργο εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό μας για την ανάδειξη των μνημείων της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου. Μέσα από τις στοχευμένες δράσεις και τα έργα, στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στη βιώσιμη αξιοποίηση και προστασία του μνημειακού συνόλου. Με την αποκατάσταση και ανάδειξη του Παλατιού, σε συνδυασμό με το έργο της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου των αρχαίων νεωρίων και των μεσαιωνικών κήπων του Παλατιού, την ένταξη υπαίθριας γλυπτοθήκης στην Περβόλα και τη λειτουργική σύνδεση με τους κήπους του Παλατιού, δημιουργείται ένας ενιαίος και μοναδικός, για τα ελληνικά δεδομένα, επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος στην καρδιά της Ρόδου».

Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου βρίσκεται στο βόρειο άκρο της οχυρωμένης μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου και έχει επηρεαστεί στη διαμόρφωσή του από τη ρυμοτομία της αρχαίας πόλης. Η αρχιτεκτονική σύνθεση χαρακτηρίζεται από ασυμμετρίες και διαφοροποιήσεις στην κατανομή των όγκων, αποτέλεσμα των διαδοχικών οικοδομικών φάσεων. Το συγκρότημα αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα ανωδομής (ισόγειο, μεσοπάτωμα, όροφος, δώμα) και τρία επίπεδα υπογείου. Βάσει της έρευνας, ως προς τη χωροθέτηση των υφιστάμενων χρήσεων, στο ισόγειο, γύρω από την αυλή, διατάσσονται χώροι, οι οποίοι δεν έχουν μνημειώδη χαρακτήρα εκτός από τον ναό και τη στοά που διατρέχει την ανατολική πλευρά.

Σήμερα, στους χώρους αυτούς αναπτύσσονται χρήσεις, όπως υποδοχή επισκεπτών, έκδοση εισιτηρίων, πωλητήριο, γραφεία, χώρος ελέγχου ασφαλείας, χώροι υγιεινής, αίθουσες περιοδικών και μόνιμων εκθέσεων (ιστορία Ρόδου, μεταβυζαντινές αρχαιότητες), αναψυκτήριο, παρεκκλήσιο. Στο μεσοπάτωμα φιλοξενούνται εργαστήρια συντήρησης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και αρχαιολογικές αποθήκες. Ο κύριος μουσειακός χώρος αναπτύσσεται στον όροφο (piano nobile) με περιμετρική πορεία. Εκεί βρίσκονται οι πιο σημαντικοί και μνημειώδεις χώροι του Παλατιού. Φιλοξενούνται η έκθεση «Hermes Balducci pinxit. Ψηφιδωτά δάπεδα από την Κω» και η έκθεση «Από τους Ιωαννίτες στους Ιππότες της Μάλτας». Στο δώμα οι χώροι δεν χρησιμοποιούνται ουσιαστικά, ενώ στο υπόγειο φιλοξενείται τμήμα της μόνιμης έκθεσης για την ιστορία της Ρόδου.

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟ, η σύγχρονη λειτουργία του Παλατιού παρουσιάζει δομικά και οικοδομικά προβλήματα που οφείλονται κυρίως στην υγρασία, τις θερμικές καταπονήσεις, την αποδιοργάνωση των κονιαμάτων και τη φθορά των λίθων, στην καταπόνηση από σεισμούς. Ως προς τις υποδομές επισκεπτών, η λειτουργική οργάνωση του Παλατιού είναι αποσπασματική και δεν διευκολύνει την περιήγηση (περιορισμένος αριθμός χώρων υγιεινής σε σχέση με τον υψηλό αριθμό επισκεπτών, με ανεπαρκή κατανομή, μη επαρκής οργάνωση αναψυκτηρίου και πωλητηρίου, ανεπαρκής σήμανση διαδρομών και πληροφοριών, προβλήματα φωτισμού και αερισμού. Η έλλειψη επαρκούς σήμανσης δυσκολεύει την κατανόηση της διαδρομής τόσο προς την έκθεση όσο και προς τους χώρους εξυπηρέτησης. Οι υπηρεσίες βρίσκονται διάσπαρτες, χωρίς να συγκροτούν ενιαία λειτουργική ενότητα, και δεν διευκολύνουν τη συνολική μουσειακή εμπειρία και τη σύνδεση του παλατιού με το φρουριακό συγκρότημα και τους κήπους.

Όσον αφορά στον καθορισμό των χρήσεων σε ένα τόσο σύνθετο μνημειακό συγκρότημα, που εξυπηρετεί πολλαπλές λειτουργίες με κυριότερη τη μουσειακή (ως επισκέψιμο μνημείο-έκθεμα και ως χώρος φιλοξενίας μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων), αυτός προγραμματίζεται να αποτελέσει αντικείμενο ειδικής μελέτης καθώς πρέπει να ληφθούν υπόψη αρκετές παράμετροι, όπως τα έργα που υλοποιεί ο ΟΔΑΠ (εφαρμογή ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ψηφιακή ξενάγηση, λειτουργία πωλητηρίων και αναψυκτηρίων), οι νέοι κανονισμοί για την ασφαλή και βιώσιμη λειτουργία των Μουσείων (συστήματα ασφαλείας, πύλες ελέγχου, σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενεργειακή αναβάθμιση), τα έργα στον περιβάλλοντα χώρο του Παλατιού που συνδέονται άμεσα με αυτό.

Η στρατηγική σχεδιασμού στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστήσεις έχει ως αρχές την αντικατάσταση, ανασχεδιασμό και αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων ύδρευσης, αποχέτευσης, πυροπροστασίας, θέρμανσης-κλιματισμού-αερισμού, διαμόρφωσης των ανελκυστήρων για χρήση από ΑμεΑ, αντικεραυνικής προστασίας, ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Ως προς τον φωτισμό ανάδειξης, προτείνεται ομοιόμορφος γενικός φωτισμός και τονισμός των ιδιαίτερων επιμέρους αρχιτεκτονικών λεπτομερειών.

Tags: πολιτισμός

Διαβάστε Επίσης

«Με θάμβος και κατάνυξη»: Το μεγαλείο της υμνολογίας της Μεγάλης Εβδομάδας στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Με θάμβος και κατάνυξη»: Το μεγαλείο της υμνολογίας της Μεγάλης Εβδομάδας στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής

10 Απριλίου, 2026
ΥΠΠΟ: Επιφανειακή έρευνα μεταξύ Ερέτριας και Αμαρύνθου
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΥΠΠΟ: Επιφανειακή έρευνα μεταξύ Ερέτριας και Αμαρύνθου

7 Απριλίου, 2026
ΥΠΠΟ: Η «άγνωστη» Κρήνη Ανταίου προστατεύεται και αναδεικνύεται στα Πετράλωνα
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες του ΥΠΠΟ για την «Ενσωμάτωση και αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον Πολιτισμό»

6 Απριλίου, 2026
Πασχαλινή Συναυλία στο Μέγαρο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πασχαλινή Συναυλία στο Μέγαρο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

6 Απριλίου, 2026
Το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων τον Μάιο σε όλες τις γειτονιές της πόλης
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων τον Μάιο σε όλες τις γειτονιές της πόλης

2 Απριλίου, 2026
Την Τρίτη η κηδεία της Μαρινέλλας – Σε προσκύνημα η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Τρίτη η κηδεία της Μαρινέλλας – Σε προσκύνημα η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών

30 Μαρτίου, 2026
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Next Post
Η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως για την εκδημία του Μητροπολίτη πρ. Θεσσαλονίκης Ανθίμου

Η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως για την εκδημία του Μητροπολίτη πρ. Θεσσαλονίκης Ανθίμου

Ροή Ειδήσεων

Ο Εσπερινός της Αγάπης στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Υπάτης από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Ο Εσπερινός της Αγάπης στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Υπάτης από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

by e.efthimiou
Απρ 13, 2026 | 19:10
0

Τον Εσπερινό της Αγάπης τόσο στην σύγχρονη καθέδρα του, την Λαμία, όσο και στην ιστορική του καθέδρα, την Υπάτη,...

Ο Εσπερινός της Αγάπης στις Βρυξέλλες προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα (ΦΩΤΟ)

Ο Εσπερινός της Αγάπης στις Βρυξέλλες προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα (ΦΩΤΟ)

by e.efthimiou
Απρ 13, 2026 | 19:04
0

  Την Κυριακή του Πάσχα, 12 Απριλίου 2026, το πρωί, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών ο Εσπερινός...

Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου «των Ψαριανών», στην Ερμούπολη

Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου «των Ψαριανών», στην Ερμούπολη

by NewsRoom
Απρ 13, 2026 | 17:59
0

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β' προεξήρχε την Κυριακή του Πάσχα, του Εσπερινού της Αγάπης στον Ιερό Ναό της...

Πατριάρχης Ρουμανίας: Η ιεραποστολή είναι εντολή προς όλο τον κόσμο

Πατριάρχης Ρουμανίας: Η ιεραποστολή είναι εντολή προς όλο τον κόσμο

by NewsRoom
Απρ 13, 2026 | 17:44
0

«Η αποστολή των μαθητών του Κυρίου είναι ιερή. Δεν πρόκειται για χειροτονία σε μία ενορία, αλλά για εντολή για...

Τις ευχές της εν Τουρκία Ιεραρχίας του Θρόνου δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για το Πάσχα

Τις ευχές της εν Τουρκία Ιεραρχίας του Θρόνου δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για το Πάσχα

by NewsRoom
Απρ 13, 2026 | 17:26
0

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε, την Δευτέρα του Πάσχα, την εν Τουρκία σεβασμία Ιεραρχία του Θρόνου, η οποία...

Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Μητρόπολη Άρτης

Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Μητρόπολη Άρτης

by NewsRoom
Απρ 13, 2026 | 16:56
0

Την Κυριακή του Πάσχα, 12 Απριλίου 2026, το απόγευμα, ετελέσθη, με Βυζαντινή λαμπρότητα, ο Εσπερινός της Αγάπης, προεξάρχοντος του...

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας



Σύνδεσμοι

  • Ορθοδοξία
  • Πολιτική
  • Επικαιρότητα
  • Πνευματικότητα
  • Πολιτισμός
  • Απόψεις - Άρθρα
  • Μελχισεδέκ

Ακολουθήστε μας

Ταυτότητα

Διαφήμιση

Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

© 2026 OrthodoxTimes.gr
digital world media

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ENGLISH VERSION


© 2024 OrthodoxTimes.gr - All rights reserved.