Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε στο Άργος η Σύναξη του Αγίου Ιωάννη του Τιμίου Προδρόμου, στον ομώνυμο ιστορικό ναό της πόλης, τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2025.
Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, πλαισιωμένος από ιερείς από το Άργος και το Ναύπλιο.
Ο ναός του Τιμίου Προδρόμου στο Άργος κτίστηκε μετά το 1822 και ολοκληρώθηκε το 1829. Ο προηγούμενος ναός ήταν ημιυπόγειος, και ο εισερχόμενος έπρεπε να κατεβεί 6-7 σκαλιά, ώστε να αποτρέπεται η είσοδος έφιππων Τούρκων και η βεβήλωση του χώρου. Στον παλιό αυτό ναό πραγματοποιήθηκε η δοξολογία και ορκίστηκαν οι πληρεξούσιοι της Α΄ Εθνοσυνέλευσης τον Δεκέμβριο του 1821. Στην αυλή του ναού ξεκίνησαν οι εργασίες της συνέλευσης, οι οποίες διακόπηκαν και συνεχίστηκαν στη Νέα Επίδαυρο. Όταν ο Ιωάννης Καποδίστριας έφτασε στην επαναστατημένη Ελλάδα, ο νέος ναός δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί, και ο Κυβερνήτης ενίσχυσε οικονομικά το έργο.
Στη δυτική πλευρά του ναού υπάρχει εντοιχισμένη πλάκα, με την οποία οι Αργείοι τίμησαν τον δωρητή. Εσωτερικά, ο ναός είναι ιδιαίτερα πλούσιος και εντυπωσιακός. Εκτός από την αγιογράφησή του, αξιοσημείωτο είναι το επίχρυσο τέμπλο, έργο του Μιχαήλ Ζωγράφου και του γιου του, Παναγιώτη Ζωγράφου (1888), καθώς και ο δεσποτικός θρόνος και τα δύο προσκυνητάρια, έργα του Περικλή Κ. Ζωγράφου (1912). Ο ναός ενισχύθηκε με σιδεριές που τοποθετήθηκαν το 1912, λόγω ζημιών που είχε υποστεί από τον ισχυρό σεισμό του 1896. Το καμπαναριό κατασκευάστηκε το 1853 με δαπάνη του Δήμου, ενώ δήμαρχος ήταν τότε ο Κωνσταντίνος Βώκος. Ο ναός ήταν καθεδρικός μέχρι το 1865, όταν τη θέση του πήρε ο ναός του Αγίου Πέτρου.
Στον περίβολο του ναού έχουν ενταφιαστεί εξέχοντες Έλληνες και φιλέλληνες. Εκεί βρίσκεται και ο οικογενειακός τάφος του οπλαρχηγού Δημήτρη Τσώκρη. Στη βορειοδυτική άκρη της αυλής ενταφιάστηκαν οι περισσότεροι από τους νεκρούς της γαλλικής επίθεσης το 1833.
Ο ναός συγκαταλέγεται στα παραδοσιακά διατηρητέα μνημεία του Άργους. Αξίζει να σημειωθεί πως τον Φεβρουάριο του 2011 ο ναός υπέστη σοβαρές ζημιές από φωτιά στον γυναικωνίτη και παραμένει υπό συντήρηση.