• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021
No Result
View All Result
NEWSLETTER
Orthodox Times
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
        • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
No Result
View All Result
Orthodox Times
No Result
View All Result

«1821 πριν και μετά»: Ξεκινάει η μεγάλη έκθεση του Μουσείου Μπενάκη

Μαρ 02, 2021 | 13:40
in ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«1821 πριν και μετά»: Ξεκινάει η μεγάλη έκθεση του Μουσείου Μπενάκη

Έτοιμη είναι η έκθεση με τίτλο «1821 Πριν και Μετά», που είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και διοργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη με τη σύμπραξη της Τραπέζης της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank.

Η σημαντικότερη έκθεση που έχει διοργανώσει το Μουσείο Μπενάκη και η μεγαλύτερη για τον νεότερο Ελληνισμό που έχει παρουσιαστεί ποτέ θα ξεκινούσε κανονικά τον Μάρτιο, αλλά λόγω της πανδημίας η έναρξη και τα επίσημα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ωστόσο, αύριο Τετάρτη 3 Μαρτίου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η μετάδοση της εκδήλωσης «”1821 Πριν και Μετά”. Η επετειακή έκθεση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση».

Πρόκειται για ένα 20λεπτο βίντεο όπου επιμελητές και διοργανωτές θα κάνουν μία μικρή παρουσίαση της έκθεσης, η οποία εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εορτασμού της Επετείου που συντονίζει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί στην ιστοσελίδα benaki.org και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Μουσείου, στους συνδέσμους: facebook.com/TheBenakiMuseum/live και youtube.com/user/BenakiMuseum.

Τα περισσότερα από 1.200 αντικείμενα της έκθεσης και οι 1.218 σελίδες του καταλόγου της παρουσιάζουν 100 χρόνια ιστορίας του νεότερου Ελληνισμού από το 1770 μέχρι το 1870. Πρόκειται για την εκατονταετία που ξεκινά με την ηθική και οικονομική προετοιμασία της απελευθέρωσης των Ελλήνων, κορυφώνεται με την Επανάσταση του 1821 και ολοκληρώνεται με τις πρώτες δεκαετίες της λειτουργίας και της ανάπτυξης του ελληνικού κράτους. Μέσα από σπάνια έργα τέχνης και από ξεχωριστά τεκμήρια της κάθε εποχής, οι τρεις ενότητες της έκθεσης και τα κεφάλαια του καταλόγου συνθέτουν ένα γοητευτικό ταξίδι ιστορίας και τέχνης, ένα ταξίδι που τα βήματά του εξηγούν γιατί αυτή η τόσο πλούσια εκατονταετία εξακολουθεί να μας συγκινεί τόσο έντονα, έστω και μετά από 200 χρόνια. Μία έκθεση τόσο σημαντική δεν θα μπορούσε παρά να είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Άγγελου Δεληβορριά και του Μαρίνου Γερουλάνου. Στους δύο ανθρώπους που, ο καθένας με τον τρόπο του, συνδέονται με την ιστορία, τη διαμόρφωση και την ανάπτυξη του Μουσείου: Με αυτό που είναι σήμερα, αλλά και με αυτό που θα είναι στο μέλλον το Μουσείο Μπενάκη.

Ο μνημειώδης κατάλογος «1821 Πριν και Μετά: Έλληνες και Ελλάδα, Επανάσταση και Κράτος» αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδόσεις των τελευταίων χρόνων για τη νεότερη Ελλάδα. Πολυτελή τεκμήρια και ίχνη της καθημερινότητας από την προεπαναστατική περίοδο, κειμήλια πολέμου από τα χρόνια της Επανάστασης, αλλά και γραπτές μαρτυρίες της κάθε είδους διοίκησης των Ελλήνων, μαζί με έργα αστικής και λαϊκής τέχνης των πρώτων δεκαετιών του νέου κράτους συνδυάζονται με έργα τέχνης του 19ου, 20ού και 21ου αιώνα, που μαρτυρούν τον απόηχο και την πρόσληψη της Επανάστασης. Μαζί με τα έργα των συνδιοργανωτριών τραπεζών και άλλων οργανισμών και συλλεκτών, παρουσιάζονται οι πλούσιες συλλογές που συγκέντρωσε ο Αντώνης Μπενάκης στο Μουσείο και προσέφερε στο ελληνικό έθνος. Δημιουργούν όλα μαζί μία σύνθεση με βαθύ περιεχόμενο, που αποτυπώνει το γοητευτικό παρελθόν των Νεοελλήνων και αναδεικνύει τους λόγους της ύπαρξής μας, την ανθεκτικότητά μας και την πορεία μας, δηλαδή τα θετικά στοιχεία που δόμησαν τον νεότερο Ελληνισμό. Ο κατάλογος διατίθεται για προπαραγγελίες στο benakishop.gr.

Επιπλέον, το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου Μπενάκη ετοίμασε το ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό «21 Αντικείμενα μιλούν για την Επανάσταση», που απευθύνεται σε παιδιά, οικογένειες, σχολικές ομάδες και εκπαιδευτικούς. Είκοσι μία αυθεντικές πρωτογενείς μαρτυρίες, επιλεγμένες από το πλούσιο υλικό της έκθεσης «1821 Πριν και Μετά», τίθενται στη διάθεση των νεαρών διαδικτυακών επισκεπτών, έτοιμες να ερευνηθούν και να φωτίσουν τη γέννηση του πρώτου ελληνικού κράτους. Σύνεργα των παιδιών γίνονται τα ίδια τα εργαλεία της ιστορικής έρευνας, όπως η παρατήρηση, ο σχηματισμός υποθέσεων, η κριτική προσέγγιση, η σύγκριση, η συσχέτιση των πληροφοριών, η διατύπωση συμπερασμάτων. Μέσα από τα συγκεκριμένα αντικείμενα, τα παιδιά θα πλησιάσουν τους ανθρώπους πριν ακόμα γίνουν ήρωες, θα ακούσουν τις νέες ιδέες την πρώτη ώρα που διατυπώθηκαν ως ιδανικές, θα εντυπωσιαστούν από τα «θαυμαστά», αλλά και θα επιχειρήσουν να ερμηνεύσουν τα «ασυγχώρητα». Αυτή η εκπαιδευτική πρόταση δίνει τη δυνατότητα της αναλυτικής μελέτης του υλικού από το σπίτι ή την τάξη, στο πλαίσιο της έκθεσης και πέρα από αυτό. Αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει τα παιδιά να σχηματίσουν τα ίδια την ιστορική πληροφορία και να καλλιεργήσουν την ιστορική αίσθησή τους. Πάνω απ’ όλα, επιδιώκει να ενεργοποιήσει την απόλαυση του έργου τέχνης και τη χαρά της αποκάλυψης που περικλείει η αυθεντική μαρτυρία. Απευθύνεται σε παιδιά από 11 ετών και σχολικές ομάδες από την ΣΤ’ δημοτικού έως και το λύκειο.

Τέλος, παραδοσιακοί τεχνίτες, σχεδιαστές και καλλιτέχνες μελέτησαν επί μήνες τα σύμβολα, την εικονογραφία και τους πρωταγωνιστές της Επανάστασης και ζωντάνεψαν τα συστατικά υλικά της έκθεσης «1821 Πριν και Μετά» (χαρτί, μέταλλο, ξύλο, ύφασμα, πηλός) με προτάσεις πρωτότυπων αντικειμένων. Εκτιμώντας το ειδικό βάρος της επετείου, το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη κινητοποίησε ολόκληρο το δίκτυο συνεργατών του, συνθέτοντας μία πλούσια επιλογή μεμονωμένων αντικειμένων αλλά και συλλογών: Αντίγραφα από σημαντικούς πίνακες, σχέδια και γλυπτά σε περιορισμένα αντίτυπα, μία μοναδική σειρά αντιγράφων από έργα του γλύπτη Γιάννη Παππά σε μπρούντζο, αλλά και αντικείμενα εμπνευσμένα από κορυφαίες στιγμές του Αγώνα και από σημαντικές προσωπικότητες, καθώς και αποκλειστικές συλλογές σύγχρονων δημιουργών, που προσέγγισαν ελεύθερα το περιεχόμενο της έκθεσης. Ξεχωριστή θέση θα έχει το «Βιβλιοπωλείο της Επετείου» με επιλεγμένους τίτλους έγκυρων εκδοτικών οίκων για την ιστορική περίοδο που καλύπτει η έκθεση. Όλη η σειρά βρίσκεται στο benakishop.gr.

Εικ. Κωστής Δεσύλλας, Ο Αθανάσιος Διάκος, περ. 1870, λάδι σε μουσαμά, 154×117 εκ. Μουσείο Μπενάκη 32926, αποκτήθηκε με τη συνδρομή του Iδρύματος Iωάννου Φ. Kωστοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: πολιτισμός

Διαβάστε Επίσης

«Το Μεσολόγγι της Ιστορίας και του Πνεύματος»
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το Μεσολόγγι της Ιστορίας και του Πνεύματος»

17 Απριλίου, 2021
Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων αποκαλύπτει τα «μυστικά» του
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων αποκαλύπτει τα «μυστικά» του

16 Απριλίου, 2021
Πέθανε ο αρχιτέκτονας και ζωγράφος Δημήτρης Ταλαγάνης
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο αρχιτέκτονας και ζωγράφος Δημήτρης Ταλαγάνης

15 Απριλίου, 2021
Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στο Νοργουόκ των ΗΠΑ από Πόντιους που ζουν στην περιοχή
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στο Νοργουόκ των ΗΠΑ από Πόντιους που ζουν στην περιοχή

15 Απριλίου, 2021
Νέος Κύκλος συνεργασίας Ταινιοθήκης της Ελλάδας και Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέος Κύκλος συνεργασίας Ταινιοθήκης της Ελλάδας και Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού

14 Απριλίου, 2021
«Η Ελλάδα του Ελύτη»
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η Ελλάδα του Ελύτη»

9 Απριλίου, 2021
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Next Post
Το καλό λάμπει

Άγιος Παΐσιος : Ο καθένας να χαίρεται όπως ο Δημιουργός τον έφτιαξε

Ροή Ειδήσεων

Η πρόταση της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη λειτουργία των ναών τις ημέρες του Πάσχα

Η ώρα των αποφάσεων: “Χριστός Ανέστη” νωρίτερα, Επιτάφιος γύρω από το Ναό με 100 άτομα

by NewsRoom
Απρ 19, 2021 | 22:29
0

Την οριστικοποίηση των μέτρων που θα ληφθούν το φετινό Πάσχα σε συννενόηση με την Πολιτεία καλείται να αποφασίσει η...

Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Γιατί να κάνω ελεημοσύνη;

Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Γιατί να κάνω ελεημοσύνη;

by NewsRoom
Απρ 19, 2021 | 21:31
0

Γιατί να κάνω ελεημοσύνη; Πώς μπορώ να κάνω ελεημοσύνη; Γιατί χρειάζεται να κάνουμε ελεημοσύνη; Με ποιον τρόπο μπορώ να...

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας απαντά στους νέους: Τι συμβολίζει ο αγιασμός; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας απαντά στους νέους: Τι συμβολίζει ο αγιασμός; (ΒΙΝΤΕΟ)

by NewsRoom
Απρ 19, 2021 | 21:08
0

Παρουσιάστηκε το τριακοστό επεισόδιο της σειράς video της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας με τίτλο “Τι είναι η Εκκλησία;”...

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στα εγκαίνια της έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στα εγκαίνια της έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά»

by NewsRoom
Απρ 19, 2021 | 21:02
0

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης της Βουλής...

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας: Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάστασή του

Αλλάζει η ώρα της Ανάστασης

by NewsRoom
Απρ 19, 2021 | 20:41
0

Στο τραπέζι είναι η πιθανότητα να αλλάξει ώρα η ανάσταση. Σε συνεννόηση και με την αρχιεπισκοπή, την εκκλησία δηλαδή...

Οι Ρωμιοί της Πόλης απαντούν με επιστολή στον Τσαβούσογλου

Οι Ρωμιοί της Πόλης απαντούν με επιστολή στον Τσαβούσογλου

by NewsRoom
Απρ 19, 2021 | 20:25
0

Επιστολή προς τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών έστειλε ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, σχετικά με τις δηλώσεις του για αναγνώριση της Ελληνικής...

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας



Σύνδεσμοι

  • Ορθοδοξία
  • Πολιτική
  • Επικαιρότητα
  • Πνευματικότητα
  • Πολιτισμός
  • Απόψεις - Άρθρα
  • Μελχισεδέκ

Ακολουθήστε μας

Ταυτότητα

Διαφήμιση

Επικοινωνία

© 2021 OrthodoxTimes.gr
digital world media

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
      • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
      • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
      • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
      • ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
      • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
      • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ
  • ENGLISH VERSION


© 2021 OrthodoxTimes.gr - All rights reserved.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.AcceptReject Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT